En Sıcak Konular

Hücreyi o kayıtlar çözecek

1 Mart 2012 08:29 tsi
Hücreyi o kayıtlar çözecek Andıç davası’na bakan mahkeme, Genelkurmay’dan ‘örgütsel hiyerarşinin tespiti için’ Başbuğ dahil tüm sanıkların telefonlarını istedi. Genelkurmay da gönderdi.

İNTERNET Andıcı davasına bakan mahkemenin, savcılığın talebi üzerine Genelkurmay’dan istediği “Ergenekon terör örgütünün hiyerarşik yapısının deşifresi” amacıyla aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Tümgeneraller Hıfzı Çubuklu ve Mustafa Bakıcı’nın da yer aldığı sanıklara ait numaralar dava dosyasına girdi.  

Hücreleri deşifre etmek için

Özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın talebi üzerine Genelkurmay’a yazı yazarak sanık askerlerin görevde oldukları döneme ait kullandıkları tüm telefon numaralarını istedi. Mahkeme, sanıklara ait numaraları isteme gerekçesi olarak “Ergenekon terör örgütünün hiyerarşik bir yapıya ve katı bir disiplin içerisinde hücre yapılanması içerisinde olması, örgüt üyelerinin gizli görevli kullanma gibi tedbirlerle bu terör örgütünün yapısının deşifresiyle işlemiş oldukları suçun delilleriyle birlikte ortaya çıkartılmasının mümkün olmaması”nı gösterdi.

Genelkurmay numaraları verdi

Genelkurmay’dan gönderilen yazıda, “Dava kapsamındaki muvazzaf veya emekli asker olan dava sanıklarının görevleri nedeniyle verilen cep telefonu hattı, görevlerinde kullandıkları sabit telefon hattıyla varsa komutanlığa bildirdikleri özel cep ve sabit telefon hattı numaraları görev yaptıkları tüm süre kapsamında listelenerek gönderilmiştir” denildi.

TİB’den örgütsel karşılaştırma

Mahkeme, sanıkların kullandıkları telefon numaralarının arayan-aranan, mesaj gönderen, mesaj gönderdiği numaralar ve bu numaraların sahiplerinin tespit edilmesi amacıyla elde edilen bilgileri Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı aracılığıyla operatörlerden temin edecek. Sanıkların görüştüğü ve Ergenekon yapılanmasıyla bağlantısı olduğu saptanan tüm görüşmelerle ilgili yargısal işlem yapılacak.

star

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,562 µs