En Sıcak Konular

Amiral gemisi buzula çarptı

1 Mart 2012 08:15 tsi
Amiral gemisi buzula çarptı 28 Şubat'ın en büyük hesaplaşmasında, Aydın Doğan kimlerin ipini çekti?

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Aydın Doğan şoku yaşandı. Vatan yazarı Can Ataklı'nın iddiaları üzerine programa telefonla bağlanan Aydın Doğan çok sert ifadelerle iddiaları red etti.

Ataklı, 28 Şubat sürecinde Turizm Bakanı Bahattin Yücel'in Zafer Mutlu'nun ve Ertuğrul Özkök'ün şantajıyla istifa etmek zorunda kaldığını iddia ederek polemiğin fitilini yaktı. Bakan'ın arkadaşı olduğunu söyleyen Ataklı, "İstifa etmezse hakkında büyük bir karalama kampanyasıyla asılsız bir yolsuzluk dosyasını yayınlayacaklarını anlattım. Ailesini topladı durumu anlattı istifa kararı aldı" dedi. Ataklı daha önce TRT Haber'de dile getirdiği iddiayı CNN Türk'te daha detaylı anlatırken Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu'nun adını verdi.

Ataklı'nın iddiaları üzerine yayına bağlanan Aydın Doğan "Ertuğrul Özkök ve zafer Mutlu böyle bir şey yapmışlarsa dünyanın en şerefsiz en ahlaksız insanlarıdır" derken iddiaları kesin bir dille red etti.

Ertuğrul Özkök bugün köşesinden patronuna bir dilekçe yayınladı. "Doğru şerefsizdir" diyen Özkök, açık istifasını verdi:

"Şimdi hayatımın en önemli yıllarını verdiğim Hürriyet'e ve size karşı olan sevgim ve saygım nedeniyle açık tarihli bir istifa mektubu sunuyorum.

Benim elimde eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel'le ilgili bir yolsuzluk dosyası yoktu. Olsaydı derhal yayınlardım. Bahattin Yücel'e böyle bir şeyi söylemedim. Zafer Mutlu ile aramda böyle bir konuşma geçmedi. Ama Bahattin Yücel "Evet Ertuğrul Özkök bana böyle bir şey söyledi" derse, bu istifa mektubumu o an yürürlüğe koyunuz.

Bunun karşılığında 25 yıldır çalıştığım Hürriyet gazetesinden tek kuruş hak talep etmeyeceğim. Ve gazeteciliği hayatımın sonuna kadar bırakacağım.

Saygılarımla.
Ertuğrul Özkök"

Gazeteciler.com



Bu haber 1,222 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,877 µs