En Sıcak Konular

CHP'den 8 yıllık kesintisiz eğim çıkışı

29 Şubat 2012 19:28 tsi
CHP Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, partisinin zorunlu, kesintisiz, 8 yıllık ilköğretim sistemine ilişkin tam destek verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, partisinin zorunlu, kesintisiz, 8 yıllık ilköğretim sisteminin pedagojik ilkelere, ülkenin gerçeklerine ve çağdaş uygarlığın gereklerini karşılama zorunluluğuna en uygun sistem olduğu görüşünde olduğunu belirtti.
 
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
 
Güler, yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda, 26-27 Şubat tarihlerinde yapılan kurultayların değerlendirildiğini ve örgütsel çalışmaların ele alındığını bildirdi.
 
CHP'nin kongre sürecinde olduğunu belirten Güler, ilçe kongreleri ve sürecin değerlendirildiğini kaydetti.
 
MYK'nın 1-30 Haziran günleri arasında Kadın Kurultayı için ilçe ve il kongrelerinin başlatılarak tamamlanmasını kararlaştırdığını aktaran Güler, kurultay tarihinin bu çalışmalar tamamlanırken açıklanacağını ve CHP Kadın Kollarının, çalışmalarını bu takvime uygun olarak yürüteceğini belirtti.
 
MYK'nın Fransa Anayasas Konseyi'nin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasayı iptal etmesini memnuniyetle karşıladığını da belirten Güler, şunları kaydetti:
 
''Fransız Anayasa Mahkemesi, bu kararla, hukuk devletinin ne anlama geldiğini çarpıcı bir biçimde göstermiş ve kanıtlamıştır. Bu gelişme, AKP iktidarı açısından, hukuk devleti ilkesinin temel gereklerinden biri olan anayasal yargının anlam ve önemini anlama fırsatıdır. Bu durum aynı zamanda, AKP iktidarına, ülkemize ve tarihimize dönük haksız saldırılara karşı etkili bir tavır alabilmek için gerçek ve doğru çalışmalar yapması gerektiğini gösteren bir gelişmedir.''
 
MYK toplantısında ağırlıklı olarak, ''4 4 4'' olarak anılan ilköğretim sisteminin de ele alındığını ifade eden Güler, şöyle devam etti:
 
''CHP, zorunlu, kesintisiz, 8 yıllık ilköğretim sisteminin pedagojik ilkelere, ülkemizin gerçeklerine ve çağdaş uygarlığın gereklerini karşılama zorunluluğuna en uygun sistem olduğu görüşündedir. Türkiye, zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkarmalı, ama bunu göstermelik biçimde değil, gerçekten yapmalıdır.
 
Mesleki eğitim, tüm gelişmiş ülkelerde ve çağdaş pedagoji biliminde benimsendiği gibi, 14 yaşından itibaren başlamalıdır. Çocuklar, yetenekleri ve isteklerini keşfetmeli, geleceklerini yönlendirecek olan meslek seçimlerini yeterli bilgi ve açık bir bilinçlilikle yapmalıdır. Çağdaş dünya, mesleki eğitime girişin yaşını yükseltmiş, eğitimin süresini kısaltmıştır. Bu tercih, 21. yüzyılda bilim ve teknolojinin ulaştığı aşamanın adeta zorladığı bir tercihtir. Türkiye, dünyanın onurlu ve güçlü bir üyesi olacaksa, bu açık gerçeklere göre hareket etmemiz gerekir.
 
Şimdi gündeme getirilen değişiklik, hükümet tarafından hazırlanmış bir yasa tasarısı değil, AKP milletvekillerince verilmiş bir kanun teklifidir. Bu teklif, yapılması gerektiği gibi, ilgili bakanlıklara sorulmamış, beş AKP milletvekilinin önerisi olarak, adeta bir dayatma şeklinde TBMM gündeminin üst sıralarına kondurulmuştur. Ülkede çocuklarımızı, yani geleceğimizi ilgilendiren bu konu ailelere, annelere, öğretmenlere; bu işin uzmanlarına ve ilgili bakanlıklara sorulmamış, açıklanmamış, tartışmaya açılmamıştır.
 
CHP MYK, bu teklifin derhal geri çekilmesini; eğer Hükümet istiyorsa, Hükümetin bu konuyu olması gerektiği gibi doğru süreçleri işleterek yasa tasarısı olarak gündeme getirmesini önerdi ve annelere çocuklarınıza, çocuklarınızın geleceğine sahip çıkın çağrısı yaptı.''

aa


Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    25,490 µs