En Sıcak Konular

19 ilde eğitime kar engeli

29 Şubat 2012 17:51 tsi
Yoğun kar yağışı nedeniyle 19 ilde eğitime bir gün ara verildi.

İki gündür etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Valilik, ”Kamu kurumların görevli hamile ve emziren bayanlar, kalp-böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve özürlü personelin idari izinli sayılması, resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerin ise bir gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.”

Başkentteki üniversitelere kar engeli


Ankara’daki yoğun kar nedeniyle Hacettepe ve Gazi üniversitelerindeki bazı okullar ile ODTÜ ve Bilkent üniversitelerinde eğitime bugün ara verildi.

ODTÜ, bugün yapılacak ders ve sınavların ertelendiği bildirildi.

Sürücüler zor anlar yaşadı

Ankara’da kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, Konya yolu üzerinde yoğun kar altında ilerleyemeyince araçlarını yol kenarında bırakmak zorunda kaldı.

Kamyon, tır ve özel araçların yol boyunca sıralandığı bölgede, belediye ekipleri ise kar temizleme çalışması yaptı.

Başkentte son durum


Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre belediye, bin 250 personel, 95 kar küreme ve otomatik tuzlama aracı ve 50 elle tuzlama ekibiyle çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, başkentte ana arterlerin tümünün trafiğe açık tutulduğunu, meteorolojiden alınan bilgilere göre kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceğini, uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması gerektiğini belirttiler.

Yetkililer, yollara bırakılan araçların polis kanalıyla çektirildiğini, araç sahiplerine trafiği engelledikleri ve kış şartlarına uygun olmayan araç ve lastiklerle trafiğe çıktıkları için ceza kesildiğini belirtti.

Buarada Ankara’da devam eden kar yağışının öğle saatlerinden sonra etkisini azaltması, akşam saatlerinden itibaren de kaybetmesi bekleniyor.

Kar kalınlığının kent merkezinde 20 santimetre olarak ölçüldüğü başkentte, hava sıcaklığının gün içinde en düşük eksi 2, gece saatlerinde ise eksi 9 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor.

Afyonkarahisar-Ankara karayolu kapandı


Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolu, Çankırı-Ankara ve Kahramanmaraş-Kayseri karayolu ulaşıma kapandı.

Tedbir amacıyla ulaşıma kapatılan Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayolunda birden fazla noktaya çığ düştü.
Balıkesir’de, kuvvetli kar yağışı nedeniyle merkez, Balya, Dursunbey, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinde olmak üzere 201 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum’da 305, Ağrı’da 40, Ardahan’da 19, Iğdır’da 8, Kars’ta 3 olmak üzere toplam 375 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Eğitime ara verilen iller

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara’nın Beypazarı ve Bala ilçeleri, Zonguldak’ta, Kütahya’nın Simav, Gediz, Pazarlar ve Şaphane ilçeleri ile Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde, Karabük, Bartın ve Düzce’de il genelinde, Çankırı ile bazı ilçeleri, Bolu’nun Gerede ve Dörtdivan ilçeleri, Kırıkkale, Yozgat, Kastamonu’nun Bozkurt ve Antalya’nın Akseki ilçesinde, Bursa’da İnegöl, Harmancık, Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde, Isparta’nın Sütçüler ve Aksu ilçeleri ve bağlı belde ve köylerde, Konya’nın Akören, Bozkır, Kadınhanı, Sarayönü, Derebucak, Seydişehir, Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Çeltik, Altınekin ve Doğanhisar ilçeleri ile Karaman’ın Başyayla, Sarıveliler ilçeleri, Tokat’ın Niksar ile Erbaa ilçelerinde ve Sivas’ın merkeze bağlı Yıldız, Kurtlapa, Gümüşdere ve Yakupoğlan beldeleri ile Aydoğmuş, Akçahan, Başsöğüt, Olukman, Gaziköy, Çeltek, Ovacık, Alahacı, Kuzören, Hıdırnalı, Porsuk, Karamehmet ve Ozmuş köylerinde eğitime bir gün ara verildi.

Kaynak: AA



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,445 µs