En Sıcak Konular

Wilders, Türk adayı hazmedemedi

29 Şubat 2012 14:26 tsi
İslam düşmanı Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, Nebahat Albayrak'ın İşçi Partisi liderliğine aday olmasına tepki gösterdi.

İslam ve yabancı düşmanlığıyla bilinen Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, Nebahat Albayrak'ın İşçi Partisi liderliğine aday olmasına tepki gösterdi. Wilders, "Albayrak eğer böyle bir karar aldıysa bu Türkiye'deki partiler için adaylık başvurusu için olmalıydı.Nebahat Albayrak Türkiye'ye başbakan da olabilir. Ama asla ve asla Hollanda içinde İşçi Partisi'ne liderlik başvurusu yapmamalıydı." ifadelerini kullandı.

Parlamentoda Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Wilders, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. yılı için kutlama ve Bayram yapılacak bir hava göremediğini ifade etti. Ermeni soykırımı iddialarını tanımaması ve İsrail'le bozulan ilişkiler sebebiyle Türk hükümetini eleştiren Wilders, "Ama Türkiye'nin politikası bunu kaldırıyor." diye ekledi.

JOB COHEN VEDA ETTİ

İşçi Partisi liderliğinden ve milletvekilliğinden istifa eden Job Cohen ise dün yapılan oturumla meclise veda etti. Başbakan Mark Rutte hariç tüm bakanlar ve milletvekillerinin hazır bulunduğu özel oturumda çiçeklerle uğurlanan Cohen, konuşma yapmadan, hızlı adımlarla parlamentoyu terk etti. Parlamentodaki odasında bulunan eşyalarını toplayan Cohen, Lahey'den ayrıldı.

İŞÇİ PARTİSİ'NDE ADAY SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Bu arada Cohen'den boşalan koltuk için Nebahat Albayrak'ın da aralarında olduğu 5 kişi adaylığını koydu. İşçi Partisi Milletvekili Metin Çelik, Albayrak'ın şansının yüksek olduğunu söylerken, kim seçilirse seçilsin partinin güçlü şekilde yoluna devam edeceğini ifade etti. İki kadın ve üç erkek aday arasındaki liderlik yarışı için 55 bin parti üyesi, 7-14 Mart tarihleri arasında internet üzerinden, telefon ya da posta ile oylarını kullanabilecek.

Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs