En Sıcak Konular

'Merkel yeterli oyu alamadı'

28 Şubat 2012 13:15 tsi
Alman meclisinin Yunanistan'a yönelik 130 milyar avroluk 2. yardım paketini kabul etmesi Alman basınında geniş yer buldu.

Alman gazeteleri, birinci sayfadan verdiği haberlerde, dün Federal Meclis'te Yunanistan'a yönelik 130 milyar avroluk 2. yardım paketi için yapılan oylamada, Başbakan Angela Merkel'in, bir başbakanın güven oyu alabilmesi için gerekli olan 311 milletvekili sayısına ulaşamadığını yazdı.
 
"Süddeutsche Zeitung" ve "Berliner Morgenpost" gazeteleri, "Merkel başbakanlık çoğunluğunu sağlayamadı" başlığıyla verdikleri haberlerde, iktidardaki Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile Hür Demokrat Parti'nin (FDP), yardım paketinin kabul edilebilmesi için gerekli olan 304 oyu çıkarttığını, ancak başbakanın güven oyu alabilmesi için gerekli olan 311 oya ulaşamadığını yazdı.
 
Bu gazetelerin yanı sıra "Frankfurter Allgemeine Zeitung" ve "Frankfurter Rundschau" gazeteleri de, yardım paketinin büyük bir çoğunlukla kabul edilmesinin, Sol Parti dışında muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller Partisinin de yardım paketini desteklemesinden kaynaklandığını hatırlattı.
 
Gazete haberlerinde, meclisteki oylamada CDU ve CSU partilerinden toplam 13 milletvekilinin "hayır", 2 milletvekilinin de çekimser oy, FDP'den de 4 milletvekilinin "hayır" ve 1 milletvekilinin çekimser oy kullandığı kaydedildi.
 
"Der Tagesspiegel" gazetesi de, Merkel'in 311 oy alamamasını bir yenilgi olarak değerlendirerek, "Muhalefet Merkel'i Atina yardımında kurtardı" şeklinde başlık attı.
 
Bild gazetesi ise, Almanya Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yardım paketiyle ilgili karar tasarısı metninin 726 sayfadan oluştuğuna dikkat çekti.

aa


Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,694 µs