En Sıcak Konular

Meteoroloji'den kar uyarısı

28 Şubat 2012 10:17 tsi
Meteoroloji bazı iller için kar yağışı uyarısında bulundu. İstanbul'da dün akşamdan beri devam eden kar yağışının bugün de etkili olması bekleniyor. İDO bazı seferlerini iptal etti.

Türkiye genelinde yağış görülecek. Hava sıcaklığının batı bölgelerde 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Ankara'da kar yağışının öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışlar Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Aydın, Muğla, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinde İç Anadolu'nun güneydoğusunda yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgarın doğu bölgelerde güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/s), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, İstanbul'da devam eden kar yağışının, kuvvetli poyrazla birlikte özellikle özellikle sabah saatlerinde il genelinde yer yer etkili olması beklendiği bildirildi.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL

KARTAL VE BEYKOZ'DA KAR KALINLIĞI 15 CM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İL VE İLÇELER

ZONGULDAK

Zonguldak il merkezinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. İlçelerde ise kar yağışının durumuna göre tatil kararını kaymakamlıkların vereceği belirtildi.

BURSA

Kar yağışının etkili olduğu Bursa’nın İnegöl, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ileleri ve köylerinde de okullar bugün tatil edildi.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Simav ve Gediz ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Açıklamada, "Balkanlar üzerinden dün akşam saatlerinde gelen soğuk hava önce karla karışık yağmura ardından da kara dönüştü. Kar yağışı gece boyu Büyükçekmece, Arnavutköy, Beykoz, Sarıyer ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları: Kartal ve Beykoz'un yükseklerinde 12-15 cm, Sarıyer, Arnavutköy ve Büyükçekmece'nin yükseklerinde 7-10 cm, şehir merkezinde ise 1-4 cm" denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti:
"Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Rüzgârın aralıklarla fırtına seviyesine (30-70 km/saat) ulaşması bekleniyor. Kar yağışının Perşembe öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar gece saatlerinden itibaren buzlanma meydana geleceğini, sürücülerin daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini belirtiyorlar.Vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor.

Dün saat 15.00'dan itibaren alarma geçen AKOM gece boyunca karla mücadele çalışmaları yürüttü. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, İETT, İSFALT, Emniyet Müdürlüğü, İBB Trafik, Atık Yönetimi, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım AŞ, Şehir Hatları, Beyaz Masa, Bedaş ve Karayolları Temsilcileri merkezde, küreme ve tuzlama ekipleri ile denetleme ekipleri sahada görev yaptı.

Yüksek seviye kar yağışı planlamasına göre 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediyor. Dün akşamdan bu sabaha kadar 1486 ton tuz, 4 ton solüsyon kullanıldı. Metin Oktay Spor salonunda ise 384 evsiz vatandaşa misafir ediyor"

BURSA

Bursa’da sabaha karşı Uludağ yolu ve şehrin üst kesimlerinde kar yağışı başladı. Araçların üzeri karla kaplanırken zeminde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Kar yağışının şiddetini arttırarak sürmesi beklenirken İDO 3 seferini iptal etti. İDO, hava muhalefeti ve şiddetli poyraz nedeniyle bugün saat 07.00’deki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot, saat 08.00’deki Armutlu- Yenikapı-Bostancı ile saat 09.30’daki Bursa- Yenikapı Kadıköy deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

ANTALYA

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün dün yaptığı buzlanma ve don uyarısı ardından kent merkezindeki sağanak yağış, ani sıcaklık düşüşü nedeniyle bu sabaha karşı bazı mahallelerde dolu görüldü.15 dakika süren dolu yağışı ardından yol ve kaldırımlar beyaza büründü. Sabah erken saatlerde araçlarıyla işe gitmek isteyenler hareket etmekte güçlük çekti. Tıkanan mazgallar kürek ve süpürgelerle açıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden dün yapılan açıklamada, Balkanlar’dan gelecek soğuk havanın etkisiyle sıcaklığın 8-10 derece düşüşe neden olacağı, sıcaklıkların sahilde sıfır ila sıfırın altında 2, iç kesimlerde ise yine sıfırın altında olmak üzere 2 ila 4 dereceye kadar düşmesinin beklendiğine yer verilmişti.

ANKARA

Ankara'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde il genelinde etkili olması bekleniyor. Gece sıcaklığının il merkezinde sıfırın altında 8 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının gece aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Sürücülerin bu gece ve yarın sabah saatlerinde buzlanmaya karşı dikkatli olmaları istendi.

Kaynak: AA



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,635 µs