En Sıcak Konular

Öcalan'a dava şoku!

28 Şubat 2012 08:44 tsi
Öcalan'a dava şoku! KCK'yı Öcalan’ın İmralı’da kurduğunu söyleyen Eski PKK’lı Çürükkaya’nın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Terör örgütü PKK’nın üst yapısı olan KCK soruşturması devam ederken eski PKK’lı Selim Çürükkaya geçtiğimiz pazar Bugün’e verdiği röportajda ilginç bir noktaya değindi. Çürükkaya, “KCK yönetici ve üyelerine dava açılıyorsa emri veren Öcalan niye yargılanmıyor” dedi.

Bu çıkışı değerlendiren hukukçular, yeni delillerin olması durumunda İmralı’da müebbet hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’a KCK soruşturması kapsamında dava açılabileceğini söyledi.Uzmanlar, bir hükümlünün aldığı müebbet hapis cezasının, işlediği yeni suçları örtemeyeceğini de vurguladı.

İşte o görüşler:

MÜEBBET SORUŞTURMAYA ENGEL DEĞİL
 
Emekli Başsavcı Reşat Petek:Öcalanher ne kadar tutuklu olsa da yeni bir suç işlerse yeni bir soruşturma açılabilir. Azmettirmek, örgütü yönetmek gibi suçlardan delil varsa soruşturma açılır. Cezaevinde de olsa onun emir ve talimat verdiğine dair ‘çatışmayı başlatın’ şeklindeki talimatları varsa, örgüt yöneticisi olmaktan tekrar yargılanabilir. Müebbet hapis alması tekrar yargılanmasına engel değil.

DELİL VARSA DAVA AÇILIR

Emekli Askeri Hakim Yusuf Çağlayan: KCK soruşturması kapsamında Abdullah Öcalan’a da açılabilir.Operasyonlar hâlâ devam ediyor. İleriki aşamalarda hazırlık soruşturması ve dava açılacak. OzamanÖcalan, davaya dahil edilebilir. Emri veren, sevk ve idare edenbir bağlantısı delil noktasında ortaya çıkarsa dava açılır. Yani deliller yeterliyse o takdirde Öcalan’a da dava açılır. nEmekliAskeri Hakim Faik Tarımcıoğlu: Hukuk tekniği açısından eğer yeni bir suç varsa KCK kapsamında ayrı bir dava açılması düşünülebilir. Ancak bu adım kitleleri ajite etmekten başka ne işe yarar? Salt hukuk tarafının dışında sosyal tarafını ve kamu yararını da düşünmek gerekiyor. Bu durumufantastik bir adım olarak düşünmemek gerekir. Yanlış yankı yapabilir. Zaten örgüt yöneticiliği ve onca yılın birikimiyle oluşan suçlara karşı müebbet cezası var.

Savcılar dava açmak zorunda

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Küçük: Bir kişi isterse beş kez müebbet hapis cezası almış olsun, yeni bir suç işlediğinin tespiti halinde yeni bir dava açılabilir. Ancak davanın açılabilmesi için savcıları ikna edecek somut bulguların olması gerekiyor. Bununla beraber sadece tahmin yoluyla Öcalan’a dava açılması lazım demek hariçten gazel okumak gibidir. Zaten somut bulguların olması halinde savcılar dava açmak zorundadırlar. Zira bir kişinin müebbet hapis cezası alması demek onun hiç hapisten çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Başta iyi hal olmak üzere birçok neden ötürü belli bir süre sonra tahliyeleri gündeme gelebiliyor. Eğer Öcalan’la ilgili böyle somut bir durum varsa bunun önüne geçmek için böyle bir dava açılabilir.
 
bugün


Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,146 µs