En Sıcak Konular

MGK'da bir ilk

28 Şubat 2012 08:09 tsi
MGK'da bir ilk MGK, 2012 yılı içerisindeki ilk toplantısını dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yaptı...

Periyodik olarak iki ayda bir toplanan kurul, son olarak geçen aralıkta toplanmış, iç ve dış gelişmeleri değerlendirmişti. Dünkü toplantıda da başta terörle mücadele ve KCK’ya yönelik operasyonlar olmak üzere, Suriye ve Irak’taki gelişmeler değerlendirildi. Uludere’de, 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın detayları da MGK gündemine taşındı. Yargı-MİT arasındaki ‘ifade krizi’nin ardından MGK ilk defa buluştu. Yasal düzenleme çıkarılarak büyümesi engellenen kriz, toplantıda gündeme geldi.

MİNİ ZİRVE

Bu arada Başbakan Erdoğan, MGK öncesi kurul üyesi bakanlarla bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleşen toplantı saat 11.45’te başladı. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da katıldığı toplantı 1 saat 45 dakika sürdü.
 
BAKAN DİNÇER YENİ SİSTEMİ ANLATTI
 
Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) dünkü toplantısında sürpriz bir isim Çankaya Köşkü’ne çıktı. MGK üyesi olmayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de toplantıya katıldı. Bakanlık kaynakları önceden planlanmış bir durumdese de, Dinçer’in 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim tartışmalarının yaşandığı şu günlerde toplantıya katılması dikkatlerden kaçmadı.

BİR SAATLİK SUNUM
 
Dinçer’in, MGK üyelerine 12 yıllık zorunlu eğitim ile ilgili kafalardaki soru işaretlerini gidermek içinbir sunum yaptığı öğrenildi. MGK, 2012 yılı içerisindeki ilk toplantısını dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yaptı. Çankaya Köşkü’ndeki şubat ayı olağan toplantısı saat 13.55’te başladı. Toplantıda iç ve dış gelişmeler değerlendirildi. İkinci ameliyatın ardından yaklaşık 10 gündür evinde dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da toplantıya katıldı. MGK’nın dünkü toplantısına üye olmayan Milli Eğitim BakanıÖmer Dinçer de katıldı. Dinçer’in, yoğun tartışmaların ardından Milli Eğitim Alt Komisyonu’na gönderilmesini istediği 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim ile ilgili MGK üyelerine bir bir saat süren bir sunum yaptığı öğrenildi. 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim ile ilgili kamuoyundaki eleştirileri cevapladığı toplantıda Dinçer, bakanlığın görüşünü ortaya koydu. Dinçer’in yeni sistem ile birlikte ‘Kız çocuklarını okuldan uzaklaştıracağı’, ‘9-10 yaşlarındaki çocukların meslek liselerinde alan seçemeyecek kadar küçük olduğu’, ‘Evden eğitim ilemağduriyetlerin oluşacağı’ yönündeki eleştirilere cevap verdi.Kız çocuklarının eğitim hakkının ellerinden alınacağı yönündeki eleştirileri ideolojik bulan Dinçer’in, yeni düzenlemenin amacının eğitim sistemini esnekleştirmek ve demokratikleştirmek olduğunu tekrar dile getirdiği belirtildi.

FATİH’İ DE ANLATTI

Öte yandan bakanlığın pilot olarak uygulamaya başladığı FATİH projesinin de hem öğretmen hem veli hem de öğrenci yönünden nasıl değerlendirildiği konusunda Dinçer’in MGK üyelerini bilgilendirdiği öğrenildi.
 
bugün


Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,682 µs