En Sıcak Konular

Skandal fişlemede Beyaz Saray imzası

27 Şubat 2012 19:56 tsi
Amerikan New York Polis Departmanı'nın Müslümanları takip edip, haklarında rapor tutmasının faturasını Beyaz Saray'a ödettiği ortaya çıktı.

Beyaz Saray yalnızca eski başkan George W. Bush değil Başkan Barack Obama döneminde de NYPD'ye Müslüman takibi için maddi yardımda bulunmuş.

Beyaz Saray, NYPD'e uyuşturucu ile mücadele için (HIDTA) ayrılan ödenekten yaptığı öğrenildi. Bugüne kadar hem eski başkanlardan Bush hem de Barack Obama hükümetleri dönemin NYPD'nin, Müslümanları gözetlemesi karşılığında Beyaz Saray'dan 135 milyon dolar aldığı ortaya çıktı.

AP haber ajansının geçtiği habere göre Beyaz Saray, HIDTA'nin New York ve New Jersey bölgelerindeki uyuşturucu trafiği ile mücadele için ayırdığı bütçesinden NYPD'ye kaynak aktarımında bulundu. Yine Beyaz Saray'dan NYPD'ye yapılan bazı ödemelerin gerekçesinin açık olmadığını ifade edilirken, gizli ödemenin ne amaçla yapıldığının ise bilinmediği vurgulandı.

NYPD'nin Müslüman öğrencileri izleme, haklarında rapor tutma, camilere ajan gönderme gibi eylemlere imza attığı daha önce ortaya çıkmıştı. Yine NYPD'nin, yalnızca New York değil kuzeydoğu bölgesindeki yaklaşık 5 farklı eyalette de Müslümanları takip ederek terör örgütleri ile bağlantıları olup olmadığını takip ettiği belirlenmişti.

NYPD'nin Müslümanları fişlemesinin basında yer alması üzerine Beyaz Saray bu kurumun yapmış olduğu eylemi tasvip etmediğini açıklamıştı. Ancak Obama döneminde dahi Beyaz Saray'ın NYPD'ye ödeme yapması kafaları karıştırdı. Üstelik NYPD'ye son olarak ödemenin geçtiğimiz hafta yapıldığı da yine AP tarafından geçilen haberde yer aldı.

Başkan Obama'nın kontra-terörizm konusunda başdanışmanı olan John Brennan, NYPD'nin Müslümanlar hakkında rapor tutmasını ''cesurca'' diye nitelemiş ancak ''Bu kabul edilebilir bir eylem değil'' ifadelerini kullanmıştı.

İç Güvenlik Bakanlığı'ndan NYPD, Müslüman toplum ile diyaloğunu geliştirmesi karşılığında yardım almıştı. Ancak aynı kurum NYPD'nin Müslümanlara yönelik çirkin eylemlerinin ortaya çıkmasının ardından yapılan eylemi eleştirmiş ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade etmişti.

NYPD'nin kendi sınırları dışına çıkarak Müslümanları takip etmesi, haklarında raporlar tutması Columbia, Yale gibi bir çok üniversite tarafından kınanmıştı. NYPD'nin Müslüman fişlemesine New Jersey valisi de tepki gösteren kişiler arasında yer almıştı.

(CİHAN)

Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,348 µs