En Sıcak Konular

Topçu: Hesap vermekten korkuyorlar

27 Şubat 2012 17:44 tsi
BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını isteyenlerin iyi niyetli olmadığını söyledi. Topçu, 28 Şubat ile ilgili bir merakını da dile getirdi.

MİT krizini fırsat bilen çevreler, Ergenekon, Balyoz, İnternet Andıcı ve şike gibi önemli davalara bakan özel yetkili mahkeme ve savcılıkları yine hedef tahtasına oturttu

Türkiye’de darbe dönemleri kapandığı için bu mahkemelere artık ihtiyaç kalmadığı, CMK’nın 250, 251 ve 252. maddelerinin değişmesi gerektiği savunuluyor. “Her devrin adamı” olmayı başaran dalkavuklar, milli irade düşmanlarının korkulu rüyası mahkemeler için açık açık “Kaldırılsın” demeye başladı.

TOPÇU: ÜLKENİN BU MAHKEMELERE İHTİYACI VAR

Akit’e konuşan BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını isteyenlerin iyi niyetli olmadığını söyledi.

Demokratikleşme sürecinin sekteye uğramaması için özel yetkili mahkemelere ihtiyaç olduğunu belirten Topçu, “Bu mahkemeler kendi iç yapısını temizlemek isteyen ülkelerin, yasama, yürütme ve yargısını ayırma kaygısında olan, hukuk devleti olmak isteyen, millet iradesini egemen kılmak isteyen ülkelerin başvurduğu mahkemelerdir” dedi.

“ÖYM’LERİN ULUSLARARASI MEŞRUİYETİ VAR”

Özel yetkili mahkeme ve savcılıkların meşruiyetini uluslararası hukuktan aldığını kaydeden Topçu, “Türkiye, ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışını hakim kılmak, millet iradesine balans ayarı yapma niyetinde olanlar aklını başına toplasın diye uluslararası meşruiyeti olan bir takım tedbirler aldı. Şu anda birileri tarafından eleştiri gören tedbirlerden birisi de özel yetkili mahkeme ve savcılıklardır” diye konuştu.

ÖYM’LERİN NORMAL MAHKEMELERDEN ÖNEMLİ FARKI

Darbe davalarına bakan ÖYM’lerin organize suç örgütleriyle mücadele konusunda uzmanlaştığına dikkat çeken Yalçın Topçu, “Bunlar sevk, idare ve manevra kabiliyetleri yüksek yerlerdir. Delile, belgeye ulaştığı zaman bir takım prosedürleri beklemeden operasyon emri verebilen, delillerin çıktığı kişilerin ifadesini alıp dinletebilme yetkisine sahip yerlerdir” ifadelerini kullandı.

“YENİDEN HAREKETE GEÇTİLER”

Türkiye’nin hukuk devleti olmasını istemeyen grupların 10 yıldır süren temizlikten rahatsız olduğunu dile getiren Topçu, “60 darbesini yapan çetenin taraftarları, 12 Eylül’leri, 28 Şubat’ı yapanlar, Alevi-Sünni, Kürt-Türk, sağcı-solcu diye milleti kamplaştırmaktan menfaat umanlar, vesayet sisteminin sona erdirilmesinden rahatsızlar. Yanlarına yandaş bularak yeniden harekete geçtiler” değerlendirmesinde bulundu.

“GENELKURMAY KAPISINA KOŞAN O GAZETECİLER NEREDE?”

Türkiye’de artık olağanüstü dönemlerin geride kaldığı söyleminin dillendirildiğini hatırlatan BBP’nin eski lideri, tehlikenin hâlâ geçmediğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Genelkurmay’ın düdüğüyle birlikte sıraya dizilip, brifingleri 8 dakika ayakta alkışlayan hakimler ve savcılar nereye gitti? Bunlar hâlâ bir yerlerde görev yapıyorlar. O anlayış, o zihniyet bir yerlerde var. Bir düdük sesiyle Genelkurmay kapısında içtima olan gazeteci ve yazarlar nereye gitti? Peki bir devlet memurunun akıllara ziyan ‘Demokrasiye balans ayarı yaptık’ sözünü alkışlayan siyasetçiler nereye gitti? 28 Şubat mizansenini tertip edenler nerelere gitti? Bunlar tabii ki özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını isteyecekler. Türkiye hukuk devleti oluyor. Yasama ve yargı yerli yerine oturuyor. Yaptıklarının hesabını vereceklerini biliyorlar.”

YENİ AKİT

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs