En Sıcak Konular

Büyükanıt'ı duruşmaya polis getirecek

27 Şubat 2012 13:41 tsi
Balyoz davasına bakan mahkeme, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın duruşmada tanık sıfatıyla hazır edilmesi için emniyet müdürlüğüne yazı gönderilmesini kararlaştırdı. Mahkeme, aynı konuda askeri kolluk kuvvetlerinden 'emekli olması nedeniyle görev a

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 249'u tutuklu 365 sanıklı Balyoz davasınının bugünkü duruşmasına; Ahmet Zeki Üçok ve Ahmet Sinan Ertuğrul'un da aralarında bulunduğu 43 tutuklu katılmadı. Dava konusu Balyoz plan seminerini hazırladığı ve sunduğu iddia edilen Çetin Doğan ile Engin Alan ve dönemin kuvvet komutanları Özden Örnek ile Halil İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 206 tutuklu sanık ile başka suçtan tutuklu sanık Mehmet Seyfettin Alevcan ise duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken'in mazeretli olması nedeniyle üye hakimlerden Ali Efendi Peksak'ın mahkemeye başkanlık yaptığı görüldü. Başkan Peksak, davanın son duruşmasında bazı tanıkların çağrıldığını belirterek Sevilay Erkani Bulut, Melek Üçtepe, Bayram Tanrısever, Muhammet Tanju Poshor, Ahsen Süren ve Hakan Gökden'in duruşmada hazır olduğunu söyledi.

Tanıkların duruşma yapılırken salonda bulunamayacaklarını belirten Başkan Peksak, mübaşir aracılığıyla tanıkların salondan dışarı çıkarılmasını istedi. Daha sonra da mahkeme tarafından alınan kararlar gereği bazı kurumlara yazılan yazılara gelen cevabi yazıların mahkemeye ulaştığını açıkladı.

Peksak, sonra da gelen bu cevabi evrakları okudu. Başkan Peksak, bazı subayların duruşmada tanık olarak hazır edilmesi için askeri kolluk kuvvetlerine yazı yazıldığını hatırlatarak, tanık listesinden eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da aralarında bulunduğu bazı subayların emekli olması nedeniyle haklarında işlem yapılamayacağının bildirildiğini açıkladı. Peksak, bu cevap üzerine ismi belirtilen tanıkların hazır edilmesi için celse arasında bir kez de emniyet müdürlüğüne yazı yazıldığını bildirdi. Mahkemenin tanık olarak hazır edilmesini istediği isimler arasında Bekir Kalyoncu'nun da aralarında olduğu bazı muvazzaf subaylar da bulunuyordu. Gelen cevabi yazıda muvazzaf subaylara ilişkin herhangi bir bilgi ise verilmedi. Ayrıca enternet ündıcı davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tanık olarak duruşmada hazır edilmesi için de Silivri Ceza ve Tevkif Evleri Müdürlüğü'ne yazı yazılmıştı.

Öte yandan, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Ergin Saygun'un hazır edilmesi için emniyet müdürlüğüne yazı yazıldığını da ifade eden Peksak, gelen cevabi yazıda Saygun'un Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesinde (GATA) yatarak tedavisinin yapıldığı şeklinde cevap verildiğinin bildirildiğini aktardı.

Avukat Celal Ülgen, davanın askeri mahkemede görülmesi konusundaki taleplerine ilişkin olumlu görev uyuşmazlığı konusunda askeri yargıtay başsavcılığından cevabi bir yazının gelmiş olması gerektiğini söyledi. Başkan Peksak ise bu konuda kendisinin de basında yer alan bazı haberler gördüğünü ancak mahkemeye bu konuda cevabi bir yazı gelmediğini açıkladı.

Başkan Peksak, daha sonra da hazır bulunan tanıklardan Sevilay Erkani Bulut'un salona alınmasını istedi.

Kaynak: Cihan

Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,255 µs