En Sıcak Konular

AKOM'dan İstanbul'a önemli uyarı

27 Şubat 2012 13:25 tsi
İstanbul'da devam eden yağmur yağışının ardından Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'dan İstanbullulara çok kritik bir uyarı yapıldı. İşte yurt genelinde 5 günlük haritalı hava tahminleri...

AKOM'dan yapılan açıklamada; Akşam saatlerinde yağmur yağışının yerini sulu kar yağışına ardından da kar yağışına bırakması bekleniyor' denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiler doğrultusunda alarma geçti. Karla mücadele ekipleri kritik noktalarda konuşlanarak olumsuzluklara karşı kürüme ve tuzlama çalışmaları yapacak. 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek.

Havalar yeniden soğudu, yarına dikkat!

Türkiye, dün akşamdan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi.

ürkiye yağışlı bir haftaya girdi. Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı, akşam saatlerinden sonra kuzey batı yörelerde kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde görülecek yağışların, Marmara Bölgesi’nin güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz ile Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile öğle saatlerinden sonra Trakya’da akşam saatlerinden sonra Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ile Kahramanmaraş ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara Bölgesi’nin güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz ile Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiğine dikkat çekti. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Kuvvetli yağmurlu (4/6)

ANKARA: Yağmurlu (3/10)

İZMİR: Kuvvetli sağanak yağışlı (11/13)

ADANA: Sağanak yağışlı (9/16)

ANTALYA: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/16)

SAMSUN: Çok bulutlu (5/16)

ERZURUM: Kar yağışlı (-21/-5)

VAN: Parçalı bulutlu (-7/4)

DİYARBAKIR: Yağmurlu (-1/10)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Güney ege kıyıları ile zamanla kuzey ve kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak akşam saatlerinden sonra Kütahya çevreleri ile Gece saatlerinden sonra İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz kıyıları ile öğle saatlerinden sonra Adana, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bugün bölgenin batısında güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İÇADANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur, sabah saatlerinde kuzeydoğusu ile gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın (Pazartesi) bölgenin batısında güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren batısında akşam saatlerinden sonra Sinop hariç genelinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra yoğun olmak üzere kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimlerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra Bayburt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Artvin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karle karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olmak üzere öğle saatlerinden sonra Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak: MYNET

Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,290 µs