En Sıcak Konular

CHP'li Gök: Çifte kurultay şık olmadı

27 Şubat 2012 12:50 tsi
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, çifte kurultayın şık olmadığını belirterek, dünkü kurultayda huzuru bozmak için gelmediğini söyledi.

Gök, partinin bir hukuki hataya düçar olmaması için uyarı önergesi verdiğini ifade etti.

CHP'nin 17. Olağanüstü Kurultayı'nda 9 maddenin değişikliği için konuşmalar başladı. Maddeler aleyhinde konuşacaklar için 30 dakika süre verildi, lehte konuşanlar için ise bu süre 5 dakika olarak belirlendi.

Aleyhte söz alan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, çifte kurultayın şık olmadığını söyledi. Kurultayların yapılması gerektiğini, ancak teorinin ideolojinin paylaşıldığı, Türkiye'nin sorunlarının konuşulduğu, fikir fırtınasının yapıldığı bir kurultay olması gerektiğini dile getiren Gök, kurultaylardan korkulmaması gerektiğini vurguladı. Hiç kimsenin dünkü kurultaya huzuru bozmak için gelmediğinin altını çizen Gök, partinin bir hukuki hataya düçar olmaması için uyarı önergesi verdiğini kaydetti. Tüzük kurultayının hukuk kurultayı olduğuna dikkat çeken Gök, bir anayasa yapma kurultayı ise sakin sakin konuşulması gerektiğini belirterek, işin mantığının ortaya konması gerektiğini ifade etti. "Hukuku dolanmayalım, ben yaptım oldu demeyelim." diyen Gök, önergesini veremediğini, yaptığının ise kendisine yönelik yapılan saldırıyı Kılıçdaroğlu'na duyurmaya çalıştığını söyledi. Eşine varana kadar sözler sarfedildiğini anlatan Gök, sloganlardan rahatsız duymayacağını ifade etti.

İç tüzük değişikliğinde 'muhalefetin sesi kısılıyor' diye eleştiri yaptıklarını hatırlatan Gök, kurultayda bir önerge dahi verilmesine izin verilmediğini vurguladı. "Kendi içimizde hukuku, demokrasiyi uygulamak lazım ki dışarıya çıktığımızda mücadelemizi net yürütelim." diyen Gök, 362 delegenin tebrik edilmesi gerektiğini belirterek, tüzük kurultayı için başvuru yapılmaması halinde kimsenin burada olmayacağını ifade etti. Kurultay yapılmasaydı, Hazine'nin verdiğinden örgütlerin yüzde 40 alıp almayacağını soran Gök, partinin sağa kaydığını, sağcılaştığını anlatacağını kaydetti. Siyasi terimleri kullanırken çok dikkatli olmak gerektiğini dile getiren Gök, kadın kotasına ilişkin ise "Yüzde 25 iken çok doldurduk yüzde 30'da da çok doldururuz. Buna şüphemiz yok." diyerek ironi yaptı.

Tüzük değişikliği hakkında eleştirilerini sıralayan Gök'ün konuşması sırasında, zaman zaman partililer 'Başbakan Kemal' diyerek slogan atarak tepki gösterdiler.


CİHAN

Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,822 µs