En Sıcak Konular

Çağlayan: 2023'ün planlarını yapıyoruz

26 Şubat 2012 19:16 tsi
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2001 yılında 10 dakika sonrasını göremeyen bir koalisyon olduğunu, bugün ise Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. Yıldönümü olan 2023'ün planlarını yaptıklarını belirtti.

Çağlayan, ''Bakın Avrupa'nın durumuna, oluşan ekonomik krizler komşumuz olan Yunanistan'a nasıl saç tıraşı yapılacağına daha karar verilemediği bir ortamda Türkiye dünyanın büyüme şampiyonu olurken, cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırarken Avrupa'nın bir çok ülkesi yoğun bakım çadırında." dedi.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin dünyada sözü dinlenen, saygı gösterilen, vatandaşının da bunlardan gurur duyacağı bir ülke haline geldiğini ifade eden Bakan Çağlayan, ''Bugün Türkiye, her birimizin iftihar duyacağı, gurur duyacağı, dünyanın önemli ülkelerinden biri olmuştur. Bu ülkenin vatandaşı olmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak bir ayrıcalık haline gelmiştir. 3 yıla yakın bir süre içerisinde 130 ülkeye seyahat ettim ve bu 130 ülkeye iş adamlarıyla beraber gittim. Kapı kapı, ülke ülke dolaştım. Şunu size iftiharla söyleyebilirim ki gittiğimiz bütün ülkelerde, bırakın ülkenin cumhurbaşkanını, bırakın değerli başbakanımızı bizleri bile başbakanlar, cumhurbaşkanları gibi ağırladılar. Türkiye'nin itibarından, ay yıldızlı bayrağımızın itibarından dolayı.'' diye ifade etti.

"BÜYÜYEN TÜRKİYE KISKANÇLIĞI VAR"

Türkiye'nin büyümesini ve örnek alınmasını kıskananların olduğunu söyleyen Çağlayan, ''Dünyanın birçok ülkesinde artık Türkiye örnek gösteriliyor, başbakanımız örnek gösteriliyor. Bakın bugün Türkiye'ye düşmanlık yapan, yapmaya çalışan Fransa. Fransa'nın Devlet Başkanı Sarkozy'nin rahatsızlığı nereden geliyor biliyor musunuz? Rahatsızlığı, Türkiye kıskançlığından, rahatsızlığı Tayyip Erdoğan kıskançlığından dolayıdır. Çünkü eskiden onların alıştığı Türkiye, 10 yıl öncesine kadar Türkiye borç alır, emir alır, kapıda bekler, kendisine verilen talimatları uygular. Şimdi diyoruz ki Türkiye'yi kıskanmayın, sayın başbakanı kıskanmayın, kıskanmayın ne olur, Sarkozy, çalışın belki sizin de olur." şeklinde konuştu.

"2023'ÜN PLANLARINI YAPIYORUZ"

Bakan Çağlayan, 2001 yılında 10 dakika sonrasını göremeyen bir koalisyon olduğunu, bugün ise Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü olan 2023'ün planlarını yaptıklarını ifade etti. Bakan Çağlayan, şöyle devam etti: ''Ülkemiz, aradan geçen 10 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın 27. büyük ekonomisiyken dünyanın 16. büyük ekonomisi olmuştur. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olmuştur. Bakın Avrupa'nın durumuna; oluşan ekonomik krizler, komşumuz olan Yunanistan'a nasıl saç tıraşı yapılacağına daha karar verilemediği bir ortamda, bakın Türkiye dünyanın büyüme şampiyonu olurken, Türkiye cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırarken, Türkiye, her yıl yaklaşık 15 milyar doların üzerinde doğrudan yabancı sermaye alırken ve bugün Türkiye 31,5 işçiyi ülkesinde ağırlarken, sadece 23 milyar dolardan fazla turizm geliri elde ederken, bakın, Avrupa'nın bir çok ülkesi yoğun bakım çadırında. Eskiden Türkiye hasta diyenlere şimdi Allah şifa versin. Biz temenni ediyoruz ki dünyanın hiçbir ülkesi ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kalmasın. Niye, yaşadık gördük, bir gece namusuyla şerefiyle çalışmış olduklarını, kazandıklarını koalisyon hükümetlerinin, koalisyon hükümetinin liderlerinin başarısızlığı ve beceriksizliğinden dolayı kaybettirdiklerinin faturalarını hep beraber ödedik. Hatırlayın 2001 senesini, 2001 senesinde anayasa kitabı fırlatıldığı için Türkiye bu hale geldi diyenlere diyorum ki bırakın anayasa kitabını biri leblebi, fıstık bile atsa o sistem zaten çökecekti. Artık taşıyamaz hale gelmişti. 2001'de önünü göremeyen Türkiye, bugün güçlü lideriyle, hükümetiyle, teşkilatlarıyla Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'ü bugünden planlamaya başladık.''

cihan

Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,258 µs