En Sıcak Konular

Kozan'da 8 işçiyi arama çalışmaları sürüyor

26 Şubat 2012 18:24 tsi
Adana'nın Kozan ilçesinde Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu suya kapılarak kaybolan 8 işçiyi bulma çalışmaları havadan, karadan ve su altından devam ediyor.

Jandarma, ulusal medikal kurtarma, su altı polisi, 112 Acil Servisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, kayıp işçileri Göksu Nehri'nde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopter de kullanılıyor.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Havadan, karadan, sualtı ve su yüzeyinde olmak üzere 4 yönlü araştırmalara devam ediyoruz." dedi. Suya kapılarak hayatını kaybeden Eyüp Altuntaş ve Cumali Değirmenci için Kozan'da düzenlenen törene katılan ve cenaze töreni sonrasında bir açıklamada bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, "Kayıp 8 vatandaşımızı arama çalışmalarımız devam ediyor. Çok yoğun çamur birikintisi olduğundan, kayıp vatandaşlarımızın cenazelerinin bu çamur içinde bulunabileceği ihtimaline karşı havadan, karadan arama çalışmaları devam ediyor. 27 kişilik su altı ekibi suda 3 bot ile arama tarama çalışmaları,103 kişilik afet arama kurtarma teknik ekibi ve jandarma, o bölgede arama çalışmaları ile çevre güvenliği konusunda aramalara katılıyor." şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma hakkında da bilgi veren Vali Coş, "Bilindiği üzere, Kozan Cumhuriyet Başsağlığı'nın soruşturması devam ediyor, dün 2 kişi gözaltına alındı, soruşturmalar devam ediyor. Eğer suçlu varsa, ihmal varsa cumhuriyet başsavcılığımız gereğini yapacaktır. Umarız ki kısa sürede 8 kayıp vatandaşımız bir an evvel bulunur." diye ifade etti.

"ÇALIŞMALAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Adana'nın Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, ilçedeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli´nin kapağının patlamasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında devletin tüm organlarının yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Ankara'dan, Mersin'den Adana'da ve farklı bölgelerden gelen yardım ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Kaymakam Sevgili, şöyle devam etti: "Arama kurtarma çalışmalarına UMKE, sualtı polisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Konya'dan bir helikopter geldi. Helikopter, ileri düzey tekniğe sahip, su üstünde araştırma yapıyor. Herkesle koordinasyonlu çalışıyoruz. Arama kurtarma çalışmaları havadan, karadan ve su altından yürütülmekte olup 30 km'lik gidiş ve 30 km'lik geliş olmak üzere 60 km'lik bir alanda 250'nin üzerinde arama kurtarma ekibiyle sel yatağı taranmaktadır. Yine iş makineleriyle de dere yatağında çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Çalışmaların her kademesinde kayıpların yakınlarıyla irtibatımızı kuruyoruz. Bilgilendiriyoruz."

Baraj kapağına yakın bir alanda ise 9 kepçe, 2 dozer ve 5 kamyon ile su yatağında arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği öğrenildi.

Bu arada, suya kapılarak hayatını kaybeden Eyüp Altuntaş ve Cumali Değirmenci, Kozan'da düzenlenen törenle Kozan Belediyesi Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şantiye şefi Öncü P. ile proje müdürü Erdal N. dün çıkarıldıkları Kozan Adliyesi'nde nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

cihan


Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs