En Sıcak Konular

Çiçek, Suudi Arabistan'da

26 Şubat 2012 17:27 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suudi Arabistan'daki Türk iş adamlarına, ''Görüşünüz, siyasi düşünceniz ne olursa olsun, ilişkilerinizi dostça ve kardeşçe sürdürürseniz, bizim de işimiz o kadar kolay olur'' diye seslendi.

Çiçek, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün'ün büyükelçilikte onuruna verdiği yemekte, Suudi Arabistan'daki Türk iş adamları ile bir araya geldi.

Çiçek, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin yurt dışında iki tip büyükelçiliğinin olduğunu belirterek, ''Birisi resmi olanıdır, sizler de fahri olarak burada yaptığınız işlerle ülkemizi temsil ediyorsunuz'' dedi.

Cemil Çiçek, Türk iş adamlarına, ''Sizler ne kadar başarılı olursanız, Türkiye ile ilgili ne kadar iyi intibalar bırakırsanız, resmi büyükelçilerin işini o kadar kolaylaştırırsınız. Görüşünüz, siyasi düşünceniz ne olursa olsun ilişkilerinizi dostça ve kardeşçe sürdürürseniz, bizim de işimiz o kadar kolay olur'' diye seslendi.

-''Bulunduğumuz nokta iyi bir nokta''-

Bu ülkedeki Türk iş adamlarının, iki ülke arasındaki ilişkiler açısından da önemli bir köprü görevi gördüğünü ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

''Artık günümüz dünyasında 'birisi gelse de bize anlatsa' faslı kapandı. Siz Türkiye'de olup biteni takip ediyorsunuz, Türkiye eski Türkiye değil, bulunduğumuz nokta iyi bir nokta. Daha ileriye de sizlerle beraber götürebiliriz. Türkiye demokratik bir ülke. Bizim içimizde olan tartışmalar sizi rahatsız etmesin. Biz Genel Kurulda, şurada, burada bağırıp çağırırız, ama 5 dakika sonra kuliste beraber oluruz. Oraya bakarak Türkiye'de şunlar, bunlar oluyor tarzında kötümser bir havaya kapılmayın. Ama inanıyoruz ki tarih, zaman önümüze güzel fırsatlar çıkardı, çıkarıyor. Bunu ne kadar iyi değerlendirebilirsek, gelecek bizim için o kadar iyi fırsatları beraberinde getirir.''

Buradaki Türk iş adamlarının sorunlarını ve sıkıntılarını bildiklerini ve ikili görüşmelerde fırsat buldukları her ortamda dile getirdiklerini söyleyen Çiçek, Riyad ziyaretinde kendisine eşlik eden Suudi Arabistan Şura Meclisi üyesine porselen takım hediye etti.

aa


Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,339 µs