En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Utanılacak tarihimiz yok

26 Şubat 2012 17:25 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türk milletinin yeryüzünde barışın, sevginin ve insani değerlerin sadece sigortası olduğunu söyledi.

Şahin, Taksim Meydanı'nda Hocalı Katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk milletinin inancıyla, kültürüyle ve örfüyle her zaman zulmün karşısında, mazlumun yanında olan bir millet olduğunu belirterek, Türk milletinin insanlığa ders vermiş bir millet olduğunu dile getirdi.
 
''Türk milleti olarak, ne Kazakistan'da, ne Azerbaycan'da, ne Türkiye'de, ne Balkanlar'da, dünyanın hiçbir yerinde insanlık adına utanılacak bir tarihimiz, bir geçmişimiz yoktur'' diyen Bakan Şahin, yeryüzünde insanlık için adaletin temsilcisi olması bakımından Türk milletinin her zaman gücünü koruduğunu, güçlü olduğunu, en büyük gücünün birlik ve beraberlik olduğunu kaydetti.
 
Tür milletinin gönlünün, kalbinin sevgiyle dolu olduğunu dile getiren Bakan Şahin, ''Cephedeki düşmanına su ikram etme erdemine gösteren sadece Türk askeri ve milletidir. Türk milletinin yüreği ve gönlü sevgi doludur, ama yüreği bir olan Türk milletinin aynı zamanda gerektiğinde yumruğu da birdir. Yeryüzünde herhangi bir zulüm, herhangi bir haksızlık Türk milletine yapılmış gibidir. Afrika'da, Asya'da, Balkanlar'da da olsa bu Türk milletini ilgilendirir. Çünkü biz sadece kendimiz için değil, yeryüzündeki tüm canlılar ve tüm insanlık için çalışan, onları seven ve kabul eden milletiz. İnancımız, kültürümüz, yolumuz, aşkımız ve sevdamız bir. Azerbaycan'da akıtılan kan bizim kanımızdır'' şeklinde konuştu.
 
21. yüzyıl Türk milletinin yüzyılı

20 yıl önce bugün kan içicilerin, katillerin, acımasızların ve merhametsizlerin, yüreksizlerin, korkakların Hocalı'da 613 insanın, kadın, çocuk ve yaşlı, haklı ve haksız demeden kanını içtiğini anımsatan Bakan Şahin, bu kanın o günden bu yana yerde kalmadığını ve yerde kalmayacağını söyledi.
 
Bakan Şahin, ''O kan o gün akmıştır, ama hesabı bitmemiştir. Türk milleti yaşadıkça, o kanın hesabı yapılacaktır ve sorulacaktır adaletle, insafla, hukukla bu kanın mücadelesini hep beraber İstanbul'da, Bakü'de yeryüzünde hak ve adalet davasına kim inanıyorsa hep birlikte takip edeceğiz'' dedi.
 
21. yüzyılın yani içinde yaşanılan yüzyılın Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Cumhuriyeti, topyekun Türk dünyası ve dünya açısından geçen değişik bir yüzyıl olduğuna dikkati çeken Bakan Şahin, bu yüzyılın adaletin, hakkaniyetin, insanı değerlerin ve hukukun üstünlüğünün yüzyılı olacağını, bu değerlerin de takipçisinin topyekun Türk milleti ve Türk dünyası olacağını söyledi.
 
Azerbaycan'daki her olay ve gelişmenin hem Türkiye'yi ve hem Türk milletini yakından ilgilendirdiğini dile getiren Bakan Şahin, Azerbaycan'ın sevincinin de Türk milletinin ve Türk dünyasının acısı ve sevinci olduğunu anlattı.
 
10 Nisan 1994'te rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Bosnalıların acısı ve bağımsızlığı için bu meydanda olduğunu anımsatan Bakan Şahin, ''Rahmetli Özal, '21. yüzyıl Türk milletinin Türk dünyasının yüzyılı olmalıdır' hedefini bize göstermişti. 21. yüzyıl Türkiye'sinin içeride ve dışarıda başarıyla, dirayetle, milletinden aldığı güç ve sevgiyle, destekle, birlikte idare eden hükümetimizin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 21. yüzyılı inşallah Türkiye'nin ve Türk milletinin ve dünyasının yüzyılı yapacağız. 21. yüzyıl Türk milletinin yüzyılı olunca 22. yüzyılı bizim yüzyılımızı olacaktır inşallah'' ifadelerini kullandı.

aa


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,461 µs