En Sıcak Konular

PKK'yı panikleten hamle!

26 Şubat 2012 10:53 tsi
PKK'yı panikleten hamle! Diyarbakır'da devam eden faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturmanın terör örgütü PKK'nın iç infazlarına da uzanması, Kürt siyasetçileri de memnun etti.

Avrupa'da yaşayan Kürt aydını ve Nasname isimli internet sitesinin yazarı Süleyman Akkoyun, faili meçhuller soruşturmasının yıllardır taşeron örgütleri kullanan derin devleti rahatsız ettiğini dile getiriyor. Akkoyun, PKK'daki derin sessizliği ise şöyle anlatıyor: "PKK'nın ne demesi beklenebilir ki? Devlet tarafından kurulduğunu mu söylesin, PKK'ya katılan veya katılmayan Kürt halkının yetişmiş beyin kadrolarını ben imha ettim mi desin?"

Süleyman Akkoyun, Türkiye'de Ergenekon türü çeteleri temsil eden gücün silahlı bürokrasi olduğunu dile getiriyor. Senaryoların Özel Harp Dairesi'nde yazılarak tatbik edildiğini ileri süren Akkoyun, Kemalist otoritenin toplum üzerindeki hâkimiyetini korumak ve garnizon kültürüne sahip bir toplum oluşturmak için sürekli taşeron örgütler kurulduğunu iddia ediyor. Türkiye'nin gerçek anlamda demokrasiye geçmesi için bu yapının değişmesi gerektiğini belirten Akkoyun, "Dolayısıyla, taşeron örgütler kullanılarak Kürdistan'da işlenen siyasî cinayetlerin açığa çıkarılması, devletin yerel ayakları olan PKK ve Hizbullah gibi demokrasi karşıtı güçleri rahatsız etti ama daha çok rahatsız olacak olan ise bu taşeron örgütleri organize eden ve kullanan derin devletin kendisi olacaktır" diyor.

Diyarbakır'daki özel yetkili savcıların, PKK'nın iç infazlarını soruşturmasına da değinen Süleyman Akkoyun, PKK'nın devletin lojistik desteğiyle bugüne dek gerçek yüzünü saklamayı başardığını söylüyor. Örgütün soruşturma konusunda sessizliğe bürünmesini normal karşılayan Akkoyun, şu tespitte bulunuyor: "PKK, işlediği cinayetlerin ve katliamların sorgulanmaya başlama olasılığı karşısında paniğe kapılmıştır. PKK'nın ne demesi beklenebilir ki? Devlet tarafından kurulduğunu mu söylesin, Kürt halkının yetişmiş beyin kadrolarını ben imha ettim mi desin, halkı kandırdığını mı söylesin, Öcalan'ın '15 bin iç infaz yaptık' dediği insanların samimi Kürt evladı olduklarını mı söylesin, Kürdistan'ın her dört parçasında da devlet eliyle kurulmuş ve Kürtlere düşman bir örgüt olduklarını mı söylesin?"

zaman 

Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,382 µs