En Sıcak Konular

Erdoğan: Desteğe devam

25 Şubat 2012 17:38 tsi
Erdoğan: Desteğe devam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde, Libya Başbakanı Abdurrahman El Keib ile görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı El Keib ile ortak yaptığı basın toplantısında Libya'da seçimlerin adil olacağına inandıklarını belirterek, desteklerin sürdürüleceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Mevcut takvime göre 4 ay sonra Libya'da Ulusal Kongre seçimlerinin yapılması planlanıyor. Libya'daki söz konusu seçimlerin zamanında, adil, şeffaf bir şekilde yapılacağına yürekten inanıyorum'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib ile baş başa görüşmesinin ardından gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, ''Aziz kardeşim'' diye hitap ettiği El Kib ve heyetine ''Ülkemize hoş geldiniz'' diye seslendi.
 
Gerek El Kib ile ikili görüşmenin, gerekse heyetler arası çalışma yemeğinin kardeşane bir hava içerisinde, iki ülkenin gerek sorunlarını değerlendirme, gerekse iki ülke bakanlarının yaptıkları çalışmaların değerlendirilmesi noktasında çok faydalı olduğunu belirten Erdoğan, görüşmelerin, ilişkilerin ele alınması konusunda iyi bir fırsat olduğunu söyledi.
 
Erdoğan, El Kib'in 31 Ekim 2011'de göreve atandığını hatırlatarak, ''Kendileri göreve atanmasından sonra ilk ikili ziyaretini ülkemizi ziyaret suretiyle gerçekleştireceğini söylemişti ve bu ziyaret de bu şekilde gerçekleşmiş oldu. Bundan dolayı şahsım ve milletim adına kendilerine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
 
-Ziyaretin önemi-
 
Bu ziyaretin, yeni Libya'nın, Libya'daki yeni yönetimin Türkiye'ye atfettiği önemi ve değeri göstermesi bakamından da farklılık arz ettiğini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''16 Eylül 2011'de Libya'yı ziyaretim sırasında kardeş Libya halkını özgürlük, adalet ve demokrasi adına verdikleri mücadeleden dolayı tebrik etmiştim. Geçtiğimiz 17 Şubat tarihinde devrimin birinci yıl dönümünü gurur ve coşkuyla idrak etmiş olan Libya halkını, sayın Başbakan'ın şahsında bugünkü birlikteliğimiz vesilesiyle bir kez daha gönülden kutluyor, milletimizin kardeş Libya halkına selam ve sevgilerini iletiyorum.
 
El Kib başkanlığında 24 Kasım 2011'de göreve başlamış geçiş hükümeti, Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı sayın Mustafa Abdülcelil ile uyum içinde Libya'da iç barış, huzur, istikrar ve de anayasal demokrasinin tesisi için samimiyetle bir gayretin içerisindeler. Mevcut takvime göre 4 ay sonra, yani 2012'nin Haziran ayının ikinci yarısında Libya'da Ulusal Kongre seçimlerinin yapılması planlanıyor. Libya'daki söz konusu seçimlerin zamanında, adil, şeffaf bir şekilde yapılacağına yürekten inanıyorum. Türkiye olarak bizler, Libya'daki bu geçiş sürecini bugüne kadar samimiyetle destekledik, bundan sonra da tüm imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz. Farklı alanlardaki tecrübelerimizi Libya ile paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Deneyimlerimizi, tecrübelerimizi Libya ile paylaşmaktan her zaman mutluluk duyacağız. Kardeş Libya halkı ile tarih boyunca olduğu gibi gelecekte de dayanışma içinde olacağız.
 
Libya'da geçiş sürecinin başarı ile tamamlanması, ülkedeki güvenliğin tesis edilmesiyle doğru orantılıdır. İnanıyorum ki Libya yönetimi de bundan asla taviz vermeyecektir. Bu çerçevede ülkedeki güvenlik birimlerinin yeniden yapılanması ve milis güçlerinin dağıtılması özellikle önem arz ediyor. Libya'da iç güvenliğin tesis edilmesi için Türkiye olarak bizler gerek eğitim, gerek malzeme yardımı sağlanması hususunda bir dizi adım atıyor, çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Nitekim ocak ayında da bu konuyla ilgili bir ekibimiz Libya'ya gitti. Libya güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bizden istenen ne olursa bundan sonraki süreçte de kendilerine yardımcı olmaya gayret edeceğiz.''

aa


Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs