En Sıcak Konular

Bakan Dinçer'den YGS müjdesi

24 Şubat 2012 16:19 tsi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'Uzun vadede YGS'yi kaldırmayı düşünüyoruz' dedi.

AK Parti döneminde alınan idari tedbirlerle, kız çocuklarının okullaşmasıyla ilgili ciddi bir mesafe kaydedildiğini belirten Dinçer şöyle konuştu:

-Kamuoyundan gelen tereddütler var. Bunların bazıları ideolojik tereddütler. Eğitim sistemiyle teknik olarak gelen tereddütler varsa bunları dikkate alacağız.

-Eğitim sisteminin esnekleştirilmesiyle ilgili çok geniş kapsamlı bir çalışma sundum. Bütün dünya eğitim sistemini giderek süreçten çok sonuçlara bilgi ve yeteneklere dayalı bir alan doğru çekiyor.

-Kız çocuklarıyla ilgili tereddütler ortaya çıkıyorsa bunun Türkiye'nin taşıdığı tecrübelerden kaynaklandığını düşünüyorum. Bugüne kadar kız çocuklarının okumasıyla ilgili çok önemli çalışmalar yaptık.

-Bu zamana kadar yaptıklarımızdan geri dönüp, kazanımların geriye götürüleceği yorumu doğru değil.

-Sistemin esnekleştirilmesi lazım.

-Uzaktan eğitim özel durumdakiler için düşünüldü. Okula devam edemeyen engelliler var. Okuyabilecek durumda olan çocuklarımızı okuldan uzaklaştırmaya dönük bir düzenleme değil. Eğer kamuoyunda çekinceler varsa, onu değiştirmek de bizim görevimiz.

-Tüm dünyada okula başlama yaşı daha erkene çekiliyorken, mesleki eğitim alma yaşı öteleniyor. Biz de bunun dışında bir şey yapacak değiliz.

-Bu kanuni bir zemin olmasa bile bizim idari tedbirlerle yüzde yüz oranına kavuştuğumuz bir durum. Okul öncesi eğitimde yüzde yüze ulaşmayı hedef edindik.

-Daha önceki kanunlarda 14 yaşından itibaren çıraklık eğitimi öngörülüyordu. Yaşın geriye çekilmesi sadece alt sınırı belirleniyor. Şimdi biz nokta yaş belirleyecek katı bir uygulama yerine, alt sınırları belirleyecek bir yapı benimsiyoruz.

'SINAVLARI KALDIRMAK İSTİYORUZ'

-Soruyorum açıkça, Anadolu, Fen Liselerine sınavlı geçişten rahatsızlık duymuyor musunuz? Türkiye'de fırsat eşitliği konusunda rahatsızlık duymuyor musunuz? Hakkâri'de, Şırnak'ta Fen Lisesi yoksa oradaki lisede kabiliyeti olan öğrencinin daha fazla Fen dersi almasında ne sakınca var?

-Uzun vadede Türkiye'de öğrenciyi seçme esaslı sınavları kaldırmak istiyoruz.

-Anaokulu için programı değiştirmeye gerek yok. 2012 - 2013 Eğitim yılı sonuna kadar hedefimize ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Sanıyorum 4 - 5 yıllık süre içinde tamamlanabilir.

'TÜSİAD DÜNYAYA BAKSIN'

-TÜSİAD'ın dünyadaki bütün kaynaklara ulaşabileceğini biliyorum TÜSİAD dünyada kesintisiz eğitimi uygulayan kaç tane ülke var sorusuna cevap versin. Dünyanın çoğu ülkesinde kesintili eğitim uygulaması varken Türkiye'de bu uygulamaya geçişin sorunlu olacağına dair değerlendirmeyi siz takdir edin.

ALT KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Zorunlu eğitimin kademelendirilerek 12 yıla çıkartılmasını içeren teklif, görüşmelerin ardından daha ayrıntılı tartışılmak üzere alt komisyona gönderilmişti.

ahaber

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs