En Sıcak Konular

Tarhan: Günaydın, adalet herkese lazım

24 Şubat 2012 16:02 tsi
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in özel yetkili mahkemelere ilişkin konuşmasını, "Bunu yeni mi fark etmişler. Geç kalınmış bir değerlendirme." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, beraberindeki CHP'li kadın milletvekilleri ve kadın örgütleri ile beraber düzenlediği basın toplantısında "Nur Serter'e iktidar odaklı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi. Tarhan, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in isminin bir dizideki hayat kadınına verilmesinin "düşünen, üreten, çağdaşlıktan yana olan kadına yönelik bir saldırı" olduğunu düşündüklerini söyledi. Tarhan, "Kadının üretmesi istedikleri tek şeyin sadece 3 çocuk olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda bu 4+4+4 eğitim sisteminin de kadını ve kız çocuklarını eve kapatmak amacıyla yapılan bir sistemdir" dedi.

Tarhan’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Ankara Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile ortak hazırladıkları metni okudu. Sarıhan, Serter’e yönelik tutumu kınadı.

-"GÜNAYDIN"-

Bu arada CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise 4+4+4 teklifine karşı bazı illerde protestolarını dile getirmek amacıyla TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'ya gönderilmek istenen telgrafların kabul edilmediğini, metinlere el konulduğunu açıkladı. "Korku dağları sarmış. Oradaki memurlar korkuyor, (böyle bir telgrafı gönderirsek bizim başımıza da iş gelir mi?) diye düşünüyorlar. Haberleşme özgürlüğünün engellendiği bir ülkeyi varın gerisini siz düşünün" dedi.

Tarhan, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tarhan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in özel yetkili mahkemelere yönelik değerlendirmelerine yönelik bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Bunu yeni mi fark etmişler. Geç kalınmış bir değerlendirme. Özellikle Cihaner olayında binlerce kilometre kaçırılan o dosyanın peşine insanlar düştüğünde, hiç bu sesleri duymuyorlardı. Şimdi kendi iyi çocuklarına dokunulduğunda mı akıllarına geldi özel yetkili mahkemelerin çizgiyi aştığı. Günaydın ve bir gün adalet herkese ama herkese lazım olur."

Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs