En Sıcak Konular

Meğer savaştaymışız?

24 Şubat 2012 14:49 tsi
Meğer savaştaymışız? Alman Heidelberg Enstitüsü, "Uluslararası Çatışma Araştırması'nda Türkiye'yi 'savaş'ta olan ülkeler arasında gösterdi...Bir de nedeni var ama...

Araştırmaya göre, İkinci Dünya Savaşı'nın bittiği 1945'ten bu yana çatışma ve savaşların en üst seviyeye çıktığı yılın 2011 olduğu belirtildi.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, Heidelberg Enstitüsü "2011 Yılının Çatışma Bölgeleri" haritasını çıkardı. Dünya haritası üzerinde 2011'de savaşın yaşandığı ülkeler "kırmızı" renkle işaret edildi.

Haritaya göre, Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan, Burma, Yemen, Somali, Mısır, Libya, Sudan, Nijerya, Fildişi Sahilleri ve Meksika ile birlikte Türkiye savaş içinde olan ülkeler arasında yer aldı.

Ntvmsnbc'de yer alan haberde, araştırmada 2010 yılında Türkiye'de PKK ile üst seviyede bir çatışmanın yaşandığı iddia edilerek, bu durumun 2011 yılında savaşa dönüştüğü savunuldu. PKK'nın geçtiğimiz şubat ayında "ateşkes"i sona erdirerek çatışmaya başladığı ve bunun sonucunda geçtiğimiz ağustos ayında Türk ordusunun büyük bir operasyona imza attığı vurgulandı.


Heidelberg Enstitüsü raporunda, 2010 yılında dünya çapında savaş olarak adlandırılabilecek 6 büyük çatışmanın yaşandığını ancak 2011 yılında bu sayının 14'e çıktığını belirtti.

'ARAP BAHARI BİZİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU'

Raporun yayınlanmasının ardından açıklama yapan Heidelberg Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Stephan Giersdorf, 2011 yılında dünya genelinde fazla çatışma yaşanmasında "Arap Baharı"nın etkisinin olduğunu söyledi. "Arap Baharı"nin başlamasının kendileri için de sürpriz olduğunu belirten Giersdorf, Libya ve Suriye gibi ülkelerde çatışmaların devam ettiğin belirtti.

haber 7



Bu haber 1,384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,261 µs