En Sıcak Konular

'Cuntaya dair bin sayfalık belge var'

24 Şubat 2012 09:54 tsi
'Cuntaya dair bin sayfalık belge var' HAS Partili Malkoç, 28 Şubat darbesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Doç. Dr. Savaş Genç'in sunduğu Büyüteç programı bu hafta 15. yılında 28 Şubat darbesini masaya yatırdı.

TRT Haber'e göre, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve 23. Dönem Milletvekili Ufuk Uras'ın katıldığı programda önemli açıklamalar yapıldı.

MALKOÇ, 28 ŞUBAT'IN PERDE ARKASINI ANLATTI

HAS Partili ve 28 Şubat'ın siyasi mağdurlarındaN Şeref Malkoç, 28 Şubat'ın soruşturulması için neden dilekçe verdiklerini ve o dönemde yaşanılan olayların perde arkasını anlattı.

Malkoç, "16 Ocak itibariyle Ankara Cumhuriyet savcılığına 28 Şubat ile ilgili dilekçemizi verdik. Askerler 28 Şubat döneminde yüksek yargı organları ve Ankara Adliyesi'ndeki hakimleri Genelkurmay'da içtima etmişler, toplatmışlardı Ankara Özel Yetkili savcılığı bir süre önce o brifinge giden hakimlerin ismini ve baktığı dosyaları istemişti. Bugün savcılık MGK kararlarının yazımına katkıda bulunan sivillerin ifadesine başvurdu. Soruşturma sürecinde çok sayıda delil toplayacağımızı söylediğimiz için TSK içindeki cunta yapılanmasının hangi boyutlara uzandığına dair bize çok sayıda delil ulaştı” dedi.

“ELİMİZDE BİN SAYFALIK BELGE VAR”

Genelkurmay’ın ve Batı Çalışma Grubu'nun illegal örgütlenmesine ilişkin ellerinde bin sayfalık belge bulunduğunu ifade eden Malkoç, şöyle devam etti:

“Batı Çalışma Grubu'ndan bir korgeneralin 'bilgi ihtiyacı' adı altında bütün kuvvet komutanlıklarına yazdığı bir talimat var elimizde. Talimat da şunlar yazıyor: Toplumdaki, her ildeki dernek, vakıf, sendika, üniversite yöneticilerinin kaydını bunu yanı sıra bütün valilerin, kaymakamların, hangi parti olursa olsun parti yöneticilerinin, yerel medyada olmak üzere medyanın ve tabi binlerce kişinin adını, adresini, görüşlerini bilmek istiyor. Genelkurmay Başkanlığı bunu ne yapacak! O dönemdeki Genelkurmay’ın ve Batı Çalışma Grubu'nun illegal örgütlenmesine ilişkin elimizde bin sayfanın üstünde bir belge var bunu bir CD'ye koyduk ve Cuma günü saat 11:00'de Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na vereceğiz.”

“O DÖNEMDE PARAYLA VEKİL SATIN ALINDI”

Şeref Malkoç, o belgelerde Refah Partisi'yle ilgili çeşitli haberler yapılmasının istendiğini kaydederek, “Bu andıçın büyükbabasıdır. Biz 28 Şubat döneminde parayla milletvekili satın alındığını gördük. Benim lojman komşum bir vekile, 1 milyon dolara yakın bir para ödeniyor ve vaad ettikleri 500 bin doları ödemedikleri için bu şahıs yakınıyor, ‘verdikleri sözü tutmadılar böyle ahlaksızlık mı olur' diye. Bu benim bizzat şahit olduğum bir olay” dedi.

“DYP’Lİ VEKİLLERİ KORKUTTULAR”

Doğru Yol Partisi'nin içerisinde bu süreçte dirayetli, haksızlıklara direnen milletvekilleri de bulunduğunu ifade eden Malkoç, “Onları da değişik asker gruplar iyi niyetle alıyorlar, yarı şaka yarı ciddi korkutuyorlar; ‘biz sizi şurada misafir edeceğiz, geçmişte de Menderes'i, 12 Eylül'de Erbakan'ı, Demirel'i, Ecevit'i misafir ettiğimiz gibi’ diyorlardı. Onlarda o etkiyle beraber Meclis’e gelip 'aman ne olur Hoca’ya söyleyin bu koalisyonu bitirelim' diyorlardı. Biz de 'korkmayın çekinmeyin bir şey olmaz olsa da sizi değil bizi alacaklar' diyorduk” diye konuştu.

URAS: “DARBECİLERİN YARGILANMASI ÖNEMLİ, YOKSA KİMSENİN PİŞMAN OLACAĞI YOK”

Programa katılan eski milletvekili Ufuk Uras ise şunları söyledi:

“Yurttaşı devşirilmesi gereken bir tür modern tebaa olarak gören zihniyetle hesaplaşa hesaplaşa bu günlere geldik. Bunun da miladı şimdi yeni bir anayasa, yani herkesin diniyle, diliyle, kimliğiyle özgürce yaşayacağı bir yurttaş anayasası. Otoriter rejimlerden medet umulmaz. Bütün otoriter rejimler toplumu kendi içinde eritir. Demokratik rejimler otoriteyi kendine tabii kılar. 21. yüzyılda hangi yöne evrileceğimiz önemli. Mahkemelerde bu insanların sanık sıfatıyla bile yargılanması son derece kıymetlidir. Yoksa bu işlerden kimsenin pişmanlık duyacağı yok.”

“GENÇ KUŞAKLARI HAYATLARINDAN PİŞMAN ETMEMEK ELİMİZDE”

Başka ülkelerdeki baskıcı rejimin üyelerinin ve darbecilerin de çoğunlukla pişmanlık belirtmediğini hatırlatan Uras, “Biliyoruz ki Hitler'in en yakınları Nürnberg mahkemelerinde ‘hiçbiri pişmanım’ demedi. Yunanistan'da darbeciler 20 yıl içeride kalıyor ve ‘pişmanım’ demiyor. Onların hayat görüşü böyle, militarizm böyle bir şey; ama genç kuşakları hayatlarından pişman etmemek bizim elimizde” diye konuştu.

Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,306 µs