En Sıcak Konular

CHP'li İnce'den çok tartışılacak sözler

23 Şubat 2012 17:46 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den çok tartışılacak sözler...


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Türkiye'de darbe dönemini arar olduk. 12 Eylül'de bile bunlar yaşanmadı. Sehven bilgi yüklemeler, virüs bulaştırmalar, bilirkişi raporları ve uzun tutukluluk süreleri, bütün bunlar ancak Recep Tayyip Erdoğan'ın ileri demokrasisinde olur. Türkiye, 1919 şartlarından daha kötü değildir. Bu Türkiye onları aşmışsa bunu da aşacaktır." diye konuştu.

Ergenekon ve Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin eşleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için topladıkları imzaları CHP'ye teslim etti. İmzaları Meclis'e sunacaklarını dile getiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Özel Yetkili Mahkemeler aracılığıyla Türkiye'nin korku toplumuna dönüştürülmeye çalışıldığını savundu. İnce, "Türkiye'de darbe dönemini arar olduk." dedi.

TBMM Milli Egemenlik Parkı'nda toplanan Vardiya Bizde Platformu üyelerine, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve CHP'li bazı milletvekilleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İşçi Partisi (İP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri de destek verdi. Program, bazı tutuklu eşlerinin konuşma yapmasıyla başladı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve hastalığı nedeniyle tahliye olduktan sonra hayatını kaybeden Kuddisi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Cezaevinde eşleri, çocukları ve kardeşlerinin haksız yere özgürlüklerinin ellerinden alındığını ifade eden Ergenekon tutuklu sanığı İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, tutuklu sanıkların sağlık durumları için endişeli olduklarını dile getirdi. Şule Perinçek de özel yetkili mahkemelerin kaldırılıp, tutukluların serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

Grup adına basın açıklamasını ise Balyoz davası tutuklu sanığı Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk yaptı. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için Ekim ayında imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Kutluk, 15 binden fazla imza topladıklarını ifade etti. Vardiya Bizde Platformu olarak, uzun tutukluluklara son verilmesi gerektiğini belirten Kutluk, tutukluluğun infaza dönüşmemesini istediklerini belirtti.

CHP'Lİ İNCE: TÜRKİYE'DE DARBE DÖNEMİNİ ARAR OLDUK

Eyleme destek veren CHP'li Muharrem İnce de Türkiye'nin geldiği noktayı en güzel AK Partili Bekir Bozdağ'ın özetlediğini söyledi. Bozdağ'ın, "Özel yetkili mahkemeleri kaldırabiliriz" sinyali verdiğini belirten İnce, "Bu, şu demektir, bunlar AK Parti'ye gerekli hizmeti verdi. Artık son muhalif tutuklanana kadar, bize karşı kim varsa onları diz çöktürmek için gereğini, görevini yaptı, artık bunları kaldırabiliriz. Birinci bakış açısı buydu." dedi. İkincisinin ise MİT yasası olduğunu savunan İnce, kısa sürede yasanın onaylanmasını ve cumhurbaşkanının bu süre içinde Meclis'teki tutanakların tamamını okumasının mümkün olmadığını söyledi. İnce, yasanın bir telaş içinde kabul edildiğini öne sürdü.

Türkiye'nin, özel yetkili mahkemeler aracılığıyla bir korku toplumuna dönüştürülmek istendiğini ileri süren İnce, "Türkiye'de darbe dönemini arar olduk. 12 Eylül'de bile bunlar yaşanmadı. Sehven bilgi yüklemeler, virüs bulaştırmalar, bilirkişi raporları ve uzun tutukluluk süreleri, bütün bunlar ancak Recep Tayyip Erdoğan'ın ileri demokrasisinde olur. Türkiye, 1919 şartlarından daha kötü değildir. Bu Türkiye onları aşmışsa bunu da aşacaktır." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, grubun, CHP'li İnce, grubun topladığı imzaları Meclis'e iletmek üzere teslim aldı. Grup üyeleri ise açtıkları Türk Bayrağı'nın etrafında toplanıp, Gençliğe Hitabe'yi okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Cihan

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,192 µs