En Sıcak Konular

'Türkiye komşularıyla iyi ilişkilerden yanadır'

23 Şubat 2012 17:41 tsi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin hiç bir ülkenin iç işlerine karışmadığını ifade ederek, ''Türkiye her zaman komşularıyla iyi ilişkilerden yanadır ama aynı zamanda temel hak ve hürriyetleri titizlikle izler, nerede olursa olsun yapılan zulüml

TBMM Genel Kurulunda, ''İslam Örgütü Şartının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'' ile ''Türkiye ile Kore arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı yardım anlaşmasının Onaylanmasının Uygun bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'' kabul edildi.

''Türkiye ile Türkmenistan Arasında Sağlık ve Tıp Endüstrisi Alanlarında İşbirliğine Dair Anlaşmanın Uygun Bulunmasına Dair Kanun Tasarısı''nın tümü üzerinde CHP grubu adına konuşan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ''Anlaşmalarla AKP hükümetine sınırsız yetki verirseniz, sıkıntı yaşanır. Halkın verdiği yetki bu şekilde yorumlanamaz. Halkın verdiği yetki, demokratik teamüller çerçevesinde kullanılır'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Atıcı'nın ardından ''sataşma'' gerekçesiyle söz alarak, Atıcı'nın konuşmasında ''yakışıksız'' ifadeler kullandığını ifade etti. Aydın, ''Bu ikili bir sözleşmedir. Bir işbirliği vardır. Bu işbirliğine başka anlamlar yüklemek çok anlamsız, bunu nasıl becerdiniz anlamadık'' şeklinde tepkisini dile getirdi.

''Türkiye'de sağlık alanında yapılan reformları vatandaşımız çok iyi biliyor ve yaşıyor'' ifadesini kullanan Aydın, ''Sağlıktan memnuniyet oranına bakıyorsunuz, yüzde 39'lardan yüzde 73'lere çıkmış. Yapılan hastanelerden, uçak ambulanslara kadar bu insanlar bu hizmeti görüyor'' diye konuştu.

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, AK Parti'lileri sağlıkta durumun toz pembe gösterildiğini ancak gerçeğin böyle olmadığını savundu.

Baluken, Bingöl'de kar yağışı dolayısıyla bir çok yolun kapalı olduğunu ''hastaların kaderine terk edildiğini'' öne sürdü.

-''halka bakış açınız böyleyse...''-

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hükümet adına söz alarak, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ''Türkiye'nin Suriye'de muhaliflere silah ve para yardımı yaptığı'' iddialarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türkiye'nin hiç bir ülkenin iç işlerine karışmadığını ifade eden Yılmaz, ''Türkiye her zaman komşularıyla iyi ilişkilerden yanadır ama aynı zamanda temel hak ve hürriyetleri titizlikle izler, nerede olursa olsun yapılan zulümlere, işkencelere cevap verir, net tutum sergiler'' dedi.

Türkiye'nin Suriye'ye en büyük desteği verdiğini belirten Yılmaz, ancak Suriye yönetiminin ülkeyi dönüştüremediğini ve kendi halkına zulüm yaptığını söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın ''12 Eylül anayasasına halkın 'evet' dediğini'' söylediğini anımsatan Yılmaz, ''Halk 12 Eylül anayasasına 'evet' demeseydi de askeri yönetim devam mı etseydi? Halkımız 12 Eylül'den memnun değildi. 12 Eylül anayasasına verdiği 'evet' oyu 12 Eylül dönemini onayladığı anlamına gelmemektedir. 12 Eylül döneminde ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler. Sizin halka bakış açınız böyleyse halktan hiç bir zaman destek göremezsiniz'' diye konuştu.

BDP Bingöl Milletvekili Baluken'in de ''AK Parti döneminde Bingöl'e hiç bir hizmet yapılmadığını'' ifade etiğini anımsatan Yılmaz, ''Bu sözü insafınıza bırakıyorum. Bingöl, AK Parti'den önce duble yolu olan üniversitesi olan şehir miydi?'' diye sordu.

Yılmaz, Bingöl'e yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Aytuğ Atıcı da yeniden söz alarak, Yılmaz'a yönelik, ''Sizi aşan konularda yorum yapmamanızı öneririm. 12 Eylül olurken sen 13 yaşındaydın, anlamazsın, gel ben sana 12 Eylül'ü anlatayım'' dedi.

A.A.



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs