En Sıcak Konular

Devletin kasasına 14,5 milyar lira girdi

23 Şubat 2012 15:16 tsi
Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, vergi borç yapılandırmasından devletin kasasına 14,5 milyar lira girdiğini açıkladı.


Borç yapılandırmasına giren mükelleflere uyarıda bulunan Candan, bir takvim yılı içinde iki taksiti üst üste ödemeyenlerin haklarının yandığını belirtti.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, vergi borçlarının taksitlendirilmesiyle ilgili değerlendirmeler yaptı. 5 milyon 200 bin vatandaşın bu kanundan yararlandığını ve 6 milyonun üzerinde borç dosyasının yapılandırıldığını kaydeden Candan, özetle şu bilgileri verdi:

“39 milyar 500 milyon lira borç takside bağlandı. Takside bağlanan bu miktardan ocak sonu itibariyle 14 milyar 500 milyon lira civarında tahsilat yapıldı. Geçmiş yıllardaki çalışmalara göre önemli bir rakam. Tahsilat rakamlarına bakıldığında 14,5 milyar lira önemli bir gelir.”

Ödemelerin devam ettiğini kaydeden Candan, 6-9-12-18 aylık taksitler bulunduğunu ikişer aylık atlamalı taksitlere mükelleflerin uyması gerektiğini kaydetti. Kanunun verdiği zorunluluk çerçevesinde yapılandırmanın devam etmesi için her takvim yılı içinde 2 taksiti atlatmamak gerektiğini ifade eden Candan, bu kuralı ihlal eden vatandaşların yapılandırmasında bozulma olacağını vurguladı.

ÇOCUKLAR FİŞ KONUSUNDA DAHA BİLİNÇLİ

Vergi Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde vergi ödeminin önemini anlatacaklarını söyleyen Şinasi Candan, Türkiye’nin geleceği olan öğrencilere okullarda ziyaretler yapılacağını ve hediyeler verileceğini dile getirdi. Candan, “Onların duyarlılığı daha fazla. Çocuklarımız doğal halleriyle daha duyarlılar. Ebeveynleri ikna etme noktasında daha etkili oluyor. Anne babaya çocuğun baba fişini niye almadın dediğinde bizden daha fazla oluyor.” dedi.

Kaynak: Cihan 

Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs