En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım: Korcan değil Volkan satılmış

23 Şubat 2012 15:15 tsi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor'a bir çanta içinde 2,5 milyon dolar şike parası gönderildiği iddialarını cevaplamak için duruşmaya bir çanta dolusu 'kopya para' ile geldi. Yıldırım, 'Sivasspor 5 milyon dolarlık bir takım. Bu takımı

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 7. duruşması görülmeye başlandı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi.

"İŞTE SATIN ALDIĞIMIZ KALECİ!"

- Aziz Yıldırım: "Korcan, genç ve geleceği parlak biri. İddialarla karalamaya çalışıyoarlar, iddiaların dayanağı yok."
- Volkan'ın yediği golü gösteren Aziz Yıldırım, "Galiba bu kaleci satılmış" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor'a bir çanta içinde 2,5 milyon dolar şike parası gönderildiği iddialarını cevaplamak için duruşmaya bir çanta dolusu 'kopya para' ile geldi. Yıldırım, "Sivasspor 5 milyon dolarlık bir takım. Bu takımı satın almak için 10 milyon dolar vermek gerekir. Bu çantayla Sivas'a gitse gitse 1 milyon dolar gider. Bu çanta 1 milyon dolar parayı alır." dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike davasında Aziz Yıldırım savunmasına kaldığı yerden devam ediyor. Bugünkü duruşmaya, Fenerbahçe Yönetim Kurulu'ndan 8 kişi katıldı.

Savunmasına, "İyi günler diyerek başlamak istiyorum." diye başlayan Yıldırım, öncelikle Haber Türk Gazetesi'nin manşetinden yayınlanan fotoğrafa değindi. Yıldırım, "Bir tişört basıp burada gösterdik. Fakat dün bir fotoğrafla daha karşılaştık. Tam sisin arkanızdaki kameradan resim çekmişler." dedi. Mahkeme Bakanı Mehmet Ekinci ise, "Basın mensupları adına bir ekran kurmak istiyorduk. Ses alamayınca vazgeçtik. O deneme esnasında fotoğraf çekilmiş. Savcılığa gerekli olan yazıyı yazdım. Savcılık görevini yapar." diye cevapladı.

Aziz Yıldırım, Sivasspor'a siyah bir çanta içinde 2,5 milyon dolarlık şike ve teşvik parası gönderildiğine dair iddiaları cevapladı. Yıldırım, duruşma salonuna emniyette görüntüsü çekilen çantanın bir benzerini getirerek mahkeme heyetine gösterdi. Mahkeme Başkanı Ekinci, "Bunlar sahte para mı?" diye sordu. Bunun üzerine Yıldırım, "Kopya." cevabını verdi. Yıldırım, "Sivasspor 5 milyon dolarlık bir takım. Bu takımı satın almak için 10 milyon dolar vermek gerekir. Bu çantayla Sivas'a gitse gitse 1 milyon dolar gider. Bu çanta ancak 1 milyon dolar parayı alır." diye konuştu. Yıldırım, "Buradaki çantanın içindeki bir elbisedir. İlhan Ekşioğlunun kıyafetleridir." ifadelerini kullandı.

Emniyetin yaptığı fiziki takipten utandığını söyleyen Yıldırım, "Utanıyorum emniyetin bu çalışmasından. Çanta değiş tokuş yapılırken çekmek yerine gelip bassanıza, çantayı açsanıza. Onlar da biliyorlar içinde para olmadığını. Bu yalan. Onlar da biraz ahlak varsa bizim ailelerimizi getirdikleri noktayı düşündüğünde bizden bu çanta için özür dilemeleri gerekiyor. Bu çanta için özür dilemeliler." dedi.

'50 TALEBE OKUTUYORUM, ONLARA BİR ŞEY OLSA YARGILANACAĞIZ DEMEK Kİ'

Tutuklu sanık Abdullah Başak'a alınan 'Mini Cooper' marka otomobilinin şike parasıyla alındığı iddialarıyla ilgili olarak savunma yapan Yıldırım, "Abdullah Başak, İlhan Ekşioğlu'nun totemidir. Oradan tanıyorum. Hoş sohbet, güler yüzlü biri. Siz de burada tandınız. Zaten başka da özelliği yok. Sivasspor'da yenik durumdayken Abdullah Başak İlhan Ekşioğlu ile konuşuyor. 'Biz maçı kazanacağız' diyorlar. Onu da şike yapmışlar. Maçtan sonra İlhan, Abdullah'a 'ne hediye alayım sana' diyor. 'Saat al' diyor. Sonra vazgeçti, araba alındı. O da kız kardeşine hediye etti." dedi. Yıldırım, "Biz varlıklı insanlarız. Allaha şükür bize iyiliği dokunmuş insanlara yardım ederiz. Bir dosta bunu yapmak suç mu?. Ben 50 talebe okutuyorum, onlara bir şey olsa beni içeri alacaklar demek ki." şeklinde konuştu.

'6222 SAYILI YASA ÇIKMASA 'DOLANDIRICILIK'TAN YARGILANACAKTIK'

Aziz Yıldırım, "Olgun Peker çetesine bağladılar bizi. Nasıl bir çete olduğunu da burada gördük. 6222 sayılı yasa çıkmasaydı ben buraya 'dolandırıcılık'tan çıkacaktım. Bu yasa çıkınca Olgun Peker'le burada şikeden yargılanıyoruz." ifadelerini kullandı.

O SÖZ BANA AİT DEĞİL

Aziz Yıldırım, iddianamede geçen 'Ayşe tatile çıksın' şeklindeki sözün kendisine ait olmadığını, Tamer Yelkovan'ın söylediğini ifade etti. Yıldırım, "Bu söze Buca maçıyla ilgili sordular. Buca maçı iddianameden çıkarılınca bu sözler İBB maçına monte edildi." dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike davasında savunmasına devam eden Aziz Yıldırım, iddiaları cevapladı. Yıldırım'ın savunmasında öne çıkan konular şöyle:


"…İtalya'nin Udinese takımında oynayan futbolcu Gökhan İnler'in transferinin bildirilmediği söyleniyor. Neden açıklamadığımızı soruyorlar. Ben de 'bütün konuları bitirmeden açıklama yapmayın' diyorum. Transfer bittikten sonra kendi kanalımızda bunun açıklamasını kamuoyuna yaptık. Etik Kurulu da burada şike yapılmadığını raporunda yazmıştır.

…Bursa'da oynanan Bursa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hakkında konuştu. Benim Tamer Yelkovan'a talimat verdiğim söyleniyor. 'Ayşe tatile çıksın' sözlerini Tamer bey söylüyor. Bu sözleri bize Buca maçıyla ilgili sordular. Buca maçı iddianameden çıkarılınca bu sözler İBB maçına monte edildi." ifadelerini kullandı.

…"Benim İbrahim Akın'a 100 bin Euro verdiğim söyleniyor. Hiçbir dayanağı yok. Eğer verdiysem ispat etsinler. Gidip kendimi Boğaz Köprüsü'nden atarım. Bunu ispat etsinler. Bunu ispat edemezlerse o zaman o emniyet mensupları, müdürleri, görevlerinden ayrılıp istifa etsinler. Bunu talep ediyorum. İspat edemezlerse makamlarından istifa etsinler. Yargı karşısına çıksınlar. İbrahim Akın kendi hatalarını örtmek için bizi kullanmıştır. Kendisini hayatımda görmedim. Sadece Metris'te gördüm. Bu konuları spor yaparken sordum, 'neden böyle yaptın' dedim." şeklinde konuştu.

ŞİKE YAPTIĞIMA DAİR HERHANGİ BİR KONUŞMAM YOK

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike iddianamesinde maçlarla ilgili 99 tapenin yer aldığını söyledi. Yıldırım, "Bu konuşmalardan sadece 9'u bana ait görünüyor. Şikeye ait bir tane bile tape yok." dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike davasının bugünkü duruşmasında Aziz Yıldırım savunmasına devam etti. "Hep varsayım üzerine kurulmuş bir iddianameyle karsı karşıyayız." diyen Yıldırım, "Sonuçta iddianamede yer alan tapelerde şike konuşması yoktur. Hayali kovuşturmalarla para verdiğim söyleniyor. Bu şike ve teşvik davası olmadığından iftirayla yönlendirilmeye çalışılıyor." şeklinde konuştu.

İddianamede maçlarla ilgili 99 tapenin yer aldığını söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: "İddianamede maçlarla ilgili 99 adet tape yer almış. Bunlardan sadece 9'u bana ait görünüyor. Şikeye ait bir tane bile tape yok. 100 bin Euro kimseye verilmedi. Hayali suçlarlar büyük paraların döndüğü kurgulanmış. 105 yıllık kulübü burada yargılıyorsunuz. Hapse bir şey demiyorum. Gerekirse 10 sene yatalım. Ama Fenerbahçe'yi temize çıkaralım. Fenerbahçe üzerine büyük bir oyun oynanmıştır. Fenerbahçe Türkiye'dir, Anadolu'nun bir takımıdır. Fenerbahçe'yi Türkiye'den kimse ayıramaz. Sırf 'Aziz Yıldırım'ı cezalandıracağız' diye kulübü bu işe katmak hiç şık olmadı. Bunu yapanları tarih yargılayacaktır. Bundan sonraki süreçte şahsımla ilgili tek bir isteğim olmayacaktır."

"Biz Fenerbahçe camiasına hiçbir leke sürmedik. Sonunda temize çıkacağımızı biliyorum." ifadesini kullanan Yıldırım, "Emniyette bilerek ifade vermedim. Onlara güvenmediğim için ifade vermedim." dedi.

Bu arada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım'a 2001 yılında sabıkasının göründüğünü söyledi. Aziz Yıldırım ise "Ne yapmışım? Bilmiyorum." karşılığını verdi. Başkan Ekinci, "Gerekirse mahkemeden isteriz." dedi.

Aziz Yıldırım'ın savunmasını tamamlamasının ardından duruşma, Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar'ın savunmasıyla devam ediyor.

ajanslar




Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs