En Sıcak Konular

Putin zaferini ilan etti

23 Şubat 2012 14:26 tsi
Rusya'da 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine 10 gün kala Başbakan Vladimir Putin, başkent Moskova'daki Lujniki stadını ve çevresini dolduran 130 bin kişiye hitap etti.

Coşkulu kalabalığın alkışları ve ıslıkları arasında konuşan Rusya Başbakanı, Rusya'yı sevenlerin bir araya geldiğini ve kendilerine çok teşekkür ettiğini söyledi. "23 Şubat Vatanın Savunucuları Günü"nde gerçekleşen mitingin ayrı bir anlamı olduğunu kaydeden Putin, kendisinin ve destekçilerinin vatanın gerçek savunucuları olduğunu savundu.

Kalabalığı "Rusya'yı seviyor musunuz?" sorusu yönelten Rusya Başbakanı, "Evet!" karşılığını aldı. Rusya'nın içişlerine yabancıların karışmasına asla izin verilmemesini isteyen Putin, "Biz kahramanların ülkesiyiz. Bu bizim genlerimizde var. Lütfen dışarıdan kimsenin işimize karışmasına ve bizi incitmesine izin vermeyin" çağrısı yaptı.

"Kazanacağız!" öngörüsünde bulunan Rusya Başbakanı, "Ancak seçimleri kazanmak yetmez. Fakirlik, adaletsizlik, eşitsizlik ve kaba bürokratlar gibi birçok sorunun üstesinden gelmemiz gerekiyor. Ben ülkemizde büyük patronların ya da normal vatandaşların doğru ve dürüst bir şekilde yaşadığı bir dönemi hayal ediyorum. Bu bizi daha güçlü kılacak" şeklinde konuştu. Rusya için mücadelenin sürdüğünü kaydeden Putin, "Biz kazanacağız" dedi.

Rusya Başbakanı, kısa konuşmasının ardından vatandaşları selamladı ve bazılarıyla tokalaştı. Rusya! Rusya! sloganları atan kalabalık, "Bizim liderimiz Putin! Oylarımız Putin'e!" diyerek Rusya liderini alkışladı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in de bir konuşma yaptığı mitingde sanatçılar vatanseverlik temasının işlendiği şarkılarla kalabalığı coşturdu.

Polis kaynakları Lujniki stadı ve çevresinde Putin'e destek için yaklaşık 130 bin kişinin toplandığını açıkladı. 78 bin koltuğun olduğu stadın oyun alanı ve çevresi Putin taraftarları ile dolarken, basında vatandaşların para karşılığı ya da baskı ile stada getirildiği ile ilgili iddialar yer aldı. "Putin değilse, kim?", "Oyumuz Putin'e, oyumuz istikrara" ve "Ülkeyi yıkmalarına izin vermeyeceğiz" dövizleri taşıyan kalabalık, Rusya bayrakları ve Putin posterleri taşıdı.

Kaynak: Cihan



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,171 µs