En Sıcak Konular

ABD El Kaide ile anlaştı

23 Şubat 2012 12:27 tsi
ABD, Guantanamo askeri üssünde tuttuğu üst düzey bir El Kaide üyesiyle ilk defa anlaşma yoluna gitti. 11 Eylül saldırısının planlayıcıları arasında yer aldığı iddia edilen Pakistanlı Mecid Han mahkemede arkadaşları aleyhine şahitlik yapma karşılığında dah

Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre, 11 Eylül terör saldırısının beyni olarak bilinen Halid Şeyh Muhammed'le doğrudan bağlantısı olan Pakistanlı Mecid Han ile askeri mahkeme "şahitlik" konusunda anlaştı. Guantanamo askeri üssündeki tutsaklar arasında yer alan 31 yaşındaki Mecid Han, ABD Savunma Bakanlığı'na göre üste tutulan en tehlikeli 16'ıncı terörist.

Mecid Han, başta 11 Eylül saldırısı olmak üzere ABD'de planladıkları terör saldırıları konusunda 6 arkadaşı aleyhine ifade verecek. Bunun karşılığında Pakistanlı Mecid Han 4 yıldan az bir cezayla kurtulacak. Yetkililer, ABD'nin en tehlikeli terörist listesine aldığı Mecid Han'ın varılan anlaşma sonucunda özgür kalmasının bile mümkün olduğunu savunuyor.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Todd Breasseale, Pakistanlı terör zanlısı Mecid Han'la anlaşma yapıldığı haberleri konusunda yorum yapmak istemedi. Breaseale, "Bay Han mahkemeyle istediği her türlü anlaşmaya varma konusunda özgür" demekle yetindi.

MÜŞERREF'E SUİKAST GİRİŞİMİ
Amerika’da yasal ikamet hakkına sahip Mecid Han, Pakistan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref’e intihar saldırısı girişim, ABD'de benzin istasyonları ve içme suyu kaynaklarına saldırı planı yapmakla da suçlanıyor. ABD'de 1996-2002 yılları arasında ikamet eden Mecid Han, 2003 yılında Pakistan'da yakalandıktan sonra ABD'nin Küba'daki askeri üssüne götürüldü.

'İNTİHAR EŞİĞİNDEYİM' DEMİŞTİ
Mecid Han, El Kaide terör örgütüyle ilişkisi olmadığını ve Guantanamo askeri üssünde işkence gördüğünü açıklamıştı. Mecid Han, daha önce çıkarıldığı askeri mahkemede, intiharın eşiğine geldiğini belirterek, bu durumdan Amerikan istihbarat örgütü CIA ve Savunma Bakanlığı yetkililerini sorumlu tutmuştu.

ntvmsnbc



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,092 µs