En Sıcak Konular

Hüseyin Çelik sert çıktı!

23 Şubat 2012 08:35 tsi
Hüseyin Çelik sert çıktı! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik, Ergenekon ve Balyoz gibi devâsâ davaların tecrübesiz hakimlere teslim edilemeyeceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BUGÜN TV'de yayımlanan Temsilciler Meclisi programına katıldı. Çelik gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik özel yetkilimahkemelerin varlığına ihtiyaç duyulduğunu belirterek gündemdeki tartışmalara tepki gösterdi. Bu mahkemelerin Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin (DGM) yerine kurulduğu iddiasının asılsız olduğunu vurgulayan Çelik, ikisinin yapısının birbirinden farklı olduğunu söyledi. DGM'lerin askeri dönemden kaldığını hatırlatan Çelik, AK Parti hükümetinin bu mahkemeleri kaldırdığını dile getirdi. Çelik şöyle konuştu: “Yargıtay'da özel ihtisas daireleri var. Yargıtay'ın her dairesi aynı işe bakmaz. Belli dallarda ihtisaslaşmış kimseler var. Şimdi özel yetkili mahkemeleri kaldırırsanız olmaz. Türkiye'de darbelerle hesaplaşılan bir dönemden geçiyoruz. Türkiye bir terör sarmalıyla karşı karşıyadır. Bunlar bir yandan devam ediyor. Şimdi siz bu konularda hiçbir tecrübesi olmayan, 2-3 yıllık bir hakimin, savcının önüne bu devâsâ davaları götürebilir misiniz? Balyoz davası gibi yüzlerce, binlerce klasörlük bir davayı ya da Ergenekon gibi bir meseleyi götürüp de onlara teslim edebilir misiniz? Oradan da adalet bekleyebilir misiniz?” Özel yetkili mahkemelerdeki hakimve savcıların 'yetişmiş ve tecrübeli' olduğunu kaydeden Çelik, “Bunlar yanlış yapmaz anlamında söylemiyorum. Bunlar da yanlış yapabilir. Günün birinde bunlara da ihtiyaç kalmayabilir. Ama bu gün o gün değil” dedi.

ŞEFFAFLAŞMAYA ZARAR VERİR

Balyoz ve Ergenekon gibi davalarla ilgili Türkiye'nin bağırsak temizliği yaptığını ifade eden Çelik, CMK 250 ve 251. maddelerin şu an için kaldırılmasının sürece zarar vereceğini söyledi. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar değiştirilmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeler değil. AK Parti olarak değil, TBMMolarak bakmak lazım. TBMM bu kanunu yapmamış mı? Birçok kanun var. MemurinMuhakemat Kanunu değişti, 4483 oldu. Bu da değişebilir. Ama bugün için darbelerle, darbe teşebbüsleriyle, darbeye zemin hazırlama gibi teşebbüslerle hesaplaşılan bir dönemde, derdest olan bir sürü dava varken, Ergenekon gibi Türkiye'nin adeta bağırsaklarını temizlediği, şeffaflaşmaya çalıştığı, çetelerlemücadele ettiği, birçok karanlık ilişkinin deşifre edilmeye çalışıldığı bir süreçten geçerken siz eğer bunları kaldırırsanız, bu sürece zarar vermiş olursunuz. Balyoz ve Ergenekon gibi davalar tavsar. Türkiye bağırsak temizliğini yapamamış olur.”

RUHBAN OKULUNU AK PARTİ AÇACAK
 
Çelik, ruhban okulunun AK Parti döneminde açılacağını da savundu. Okulun kapatılmasının ve açılmamasında direnmenin yanlış olduğunu dile getiren Hüseyin Çelik “Birileri bizi vatanı satmakla, yeni bir Vatikan oluşturmakla suçlayabilir. O da çok anlamsız bir şeydir. Sen Rotterdam'da İslam İlahiyat Üniversitesi kurmuşsun. Rektörü bir Türk. Orada olacak. Müslüman din adamı yetişecek. Ama burada papaz yetişirse kıyamet kopacak. Bunlar çelişki” dedi.
 
Kar yağışını da Cemaat yaptı!

Çelik, MİT ile ilgili ortaya atılan 'AK Parti-Cemaat kapışması yaşanıyor' iddialarına alaylı bir ifadeyle noktayı koydu: “Türkiye'de son yıllarda ne olsa her taşın altından cemaat çıkıyor. Şikede vs. Bu yıl Türkiye'de 81 vilayette kış çok şiddetli geçiyor. Bunu da cemaat yapmış olmalı. İşte kar yağsa cemaat yağdırdı falan.” AK Parti'nin muhafazakârdemokrat bir parti olduğunu belirten Çelik, Demokrat Parti zamanından bu yana gelen tüm demokrat partilerin tabanını muhafazakar insanların oluştuğuna dikkat çekti.

AVUÇLARINI YALAYACAKLAR
 
Cemaate gönül veren insanların parti tabanında geniş yer bulduğunu anlatan Hüseyin Çelik, “Daha önce Demokrat Parti'ye oy verenler, Adalet Partisi'ne oy verenler, ANAP'a oy verenler şimdi AK Parti'ye oy veriyor. Cemaat de bu unsurlardan birisidir. Dolayısıyla bizim kendi tabanımızla bir savaşa girişmemizi, kendi tabanımızı ötekileştirmemizi, tabanımıza karşı bir kategorizasyona girmemizi arzu edenler olabilir. Elini ovuşturanlar olabilir. Bundan nemalanacaklar olabilir. Bu beklenti içerisinde olanlar avuçlarını yalayacaktır. Buradan onlara ekmek çıkmaz” diye konuştu.
 
YENİ 28 ŞUBATLAR OLUŞTURMAYIZ

Kadrolaşma iddialarına da açıklık getiren Çelik, kamu personeli istihdamında kriterlerin belli olduğunu, onun dışında herhangi bir istihdam sağlanamayacağını söyledi. Daha önce, "Biz yeni 28 Şubatlar oluşturmayız" ifadelerini kullandığını aktaran Çelik şöyle devam etti: "Şu gruba karşı savaş aç, onları şu havuza koy, onların üstünü çiz. Böyle bir şeyi ben şahsen hissedersem ve bunun yaygınlık kazandığını anlarsam, bu sadece cemaatle ilgili değil, şu ya da bu grupla ilgili topyekûn böyle bir şey yapıldığını bilir ve öğrenirsem, bir iktidar mensubu olarak AK Parti'nin bir yöneticisi olarak buna en büyük tepkiyi ben gösteririm."
 
bugün


Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,166 µs