En Sıcak Konular

İçişleri Balanı Şahin, Gürcistan'da

22 Şubat 2012 16:21 tsi
Resmi temaslarda bulunmak için Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gelen İçişleri Balanı İdris Naim Şahin, Polis Akademisini ziyaret etti.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, Gürcistan'a büyük önem verdiklerini ifade ederek, Gürcistan ile Türkiye'nin çok derin tarihe ve ortak kültüre sahip iki komşu ülke olduğunu söyledi.

Bakan Şahin, ''Bu ülke bizim için, yani Türkiye için özel bir önem taşımaktadır. Siyasi ilişkilerimiz, sosyolojik yakınlıklarımız ve ekonomik işbirliğimiz itibariyle iki ülkenin birbiriyle çok yakın alakaları vardır'' dedi.

İçişleri Bakanlığının yöneticilerinin de kendisine ziyareti sırasında eşlik ettiğini belirten Şahin, ''Türkiye'de polis akademisinde eğitim görmüş Gürcü polis yöneticileri ve polis görevlileriyle birlikte olmak bizim için ayrı bir onur vesilesidir'' diye konuştu.

Eğitimin her konuda olmazsa olmaz bir önem taşıdığını söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

''Hayatın her alanı eğitimle temellendirilirse ve eğitilmiş insanlarla yönetilirse o zaman çok daha düzenli ve başarılı bir şekilde yönetilir. Eğitimin sonu yoktur ve herkes eğitilmelidir. Eğitimin içeriği sürekli değişmektedir ve o değişim de takip edilmelidir. Biz de Türkiye'de bir uygulama bakanlığı olmakla birlikte, bakanlığımız güvenlik personelinin eğitimine hem jandarma, hem de polis kesimleri olarak büyük önem vermekteyiz. Ve bu eğitim kurumlarımızı Gürcistan örneğinde olduğu gibi dünyanın pek çok bize ilgi gösteren ülkesiyle de paylaşmaktan onur duymaktayız.''

İdris Naim Şahin, ''Gürcistan ziyaretimizin her bölümü, her kurum ziyareti bizim için değer taşımaktadır. Ancak en akılda kalanı ve bizi belki de en etkileyecek olan bölümü bu değerli Akademiyi ziyaretimiz olacaktır'' dedi.

Polis Akademisi Rektörü Hatiya Dekanoidze, Akademinin çalışmaları ile ilgili Bakan Şahin'e bilgi verdi.

Dekanoidze, Akademilerinde Türkiye'de eğitim almış kişilerin de çalıştığını söyleyerek, ''Bugün salonda Türkiye'de eğitim gören kişiler bulunuyor. Onlar Türkiye'de eğitim aldı ve bugün Gürcistan için hizmet ediyor, bunun için Türkiye'ye teşekkür ediyorum''dedi.

Hatiya Dekanoidze, daha sonra Bakan Şahin'e Polis Akademisinin Fahri Diplomasını verdi.

Gürcistan temasları kapsamında Bakan Şahin'e Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Vali Hasan Canpolat, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Cemil Tombul, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Eyüp Tepe ve Artvin ile Ardahan Valileri eşlik ediyor.

Temasları kapsamında Gürcistan Başbakanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve Milli Güvenlik Kurulu Başkanı ile bir araya gelen Şahin'in, temaslarını tamamladıktan sonra Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçmesi bekleniyor.

Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs