En Sıcak Konular

Suriye'de ölümler devam ediyor!

22 Şubat 2012 14:43 tsi
Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkede dün ve bugün 126 kişinin öldüğünü belirtti.

Suriye Genel Devrim Konseyi, Suriye ordusunun ülke genelinde devam eden operasyonlarında dün ve bugün 126 kişinin öldüğünü duyurdu.

Bugün ölenlerin 19'unun günlerdir şiddetli operasyonlara sahne olan ve bugün iki yabancı gazetecinin hayatını kaybettiği Bab Amro'dan olduğunu belirten konsey, Haseke'de de 1 kişinin öldüğünü kaydetti.

Konsey, Bab Amro'daki saldırı sonucunda ağır yaralanan Edith Bover'in Fransız Le Figaro gazetesine çalıştığını duyurdu.

Operasyonlarda, aralarında durumu ağır olan birçok yaralının olduğunu aktaran Suriyeli muhalif aktivistler, insani durumun giderek kötüye gittiğini ifade etti.

Yerel Koordinasyon Komiteleri, dün ülke genelinde 106 kişinin düzenlenen operasyon ve çatışmalarda hayatını kaybettiğini kaydetmişti.

"Çatışmalara her gün 2 saat ara verilsin"

Bu arada Kızılhaç, yaralı ve hasta kişilere acil yardım ulaştırabilmek için Suriye'deki çatışmalara her gün iki saat süreyle ara verilmesi çağrısında bulundu.

ABD'den ateşkes fikrine destek

Beyaz Saray, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin şiddetine maruz kalan halka insani yardımların ulaştırılması için ateşkes fikrini desteklediklerini ancak bazı Kongre üyelerinin çağrılarına rağmen, Suriyeli muhalifleri silahlandırmanın şu anda gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Suriyeli askeri personel sığınma talebinde bulundu

Kilis Valiliğinden alınan bilgiye göre, merkeze bağlı İnanlı köyünde, ülkesindeki savaş ortamından kaçarak Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapan Suriyeli askeri personel M.F, sınır devriyeleri tarafından yakalandı.

Olayla ilgili ifadesi alınan M.F, sığınma talebinde bulundu.

M.F, talebinin değerlendirilmesi için Kilis Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesince Hatay'da bulunan mülteci kampına gönderildi.

Şam'da ağır tahribat

Suriye'nin başkenti Şam'ın çevre semtlerinden biri olan Zabadani'de birkaç haftadan beri devam eden operasyonlarda birçok evin kullanılmaz hale geldiği ve evlerin çoğunda büyük hasar olduğu belirtildi.

AA'ya internet aracılığıyla bilgi veren Zabadanili bir aktivist, bölgede düzenlenen ağır askeri operasyonlardan sonra evlerin operasyonların ağır izlerini taşıdığını ve birçok ailenin olaylardan dolayı başka bölgelere göç etmek zorunda kaldığını söyledi.
Semtte düzenlenen askeri operasyonlarda ağır silahların kullanılmasından dolayı Hasan Avad adlı bir vatandaşın evinin kullanılamaz hale geldiğini belirten aktivist, "ev yanarak küle dönerken, evde yanmayan sadece bir Kur'an-ı Kerim göze çarptı" dedi.



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs