En Sıcak Konular

Bağış: Türkiye insanıyla helalleşiyor

22 Şubat 2012 12:05 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin bütün imkanlarını kaynaklarını milleti için seferber eden bir ülke haline geldiğini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin, insanıyla helalleşmeye başladığını belirterek, "Eskiden insanını hor gören devlet anlayışı varken, Türkiye bugün bütün insanının hangi etnik kökene, dini inanca, siyasi görüşe mensup olursa olsun önemli olduğunu idrak eden devlet anlayışına geçti." dedi.

Egemen Bağış, Balıkçılık Politikaları Toplantısı'na katılmak üzere Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'ne geldi. Bağış burada yaptığı konuşmada Avrupa Birliği (AB) sürecinde denizlerin önemini yeniden anlaşıldığını kaydetti. Türkiye'yi hep 3 taraflı denizlerle kaplı bir ülke olarak anlatıldığını ifade eden Bağış, hemen ardından dört tarafı düşmanlarla kaplı diye bir yalanla yıllarca avutmaya kalkıldığını ifade etti. 'Öteki' korkusunun, 'düşman' korkusunun 3 tarafı denizlerle kaplı ülkenin potansiyelinin değerlendirilmesine müsaade etmediğini söyleyen Bağış, "Artık kendinden emin bir Türkiye var. Türkiye bütün imkanlarını kaynaklarını milleti için seferber eden bir ülke haline geldi. Her şeyden önemlisi, en önemlisi kaynağı olan insanıyla helalleşmeye başladı. Eskiden kendi insanına hor bakan devlet zihniyeti varken, bugün bütün insanının hangi etnik kökene, dini inanca, siyasi görüşe mensup olursa olsun, önemli olduğunu idrak eden devlet anlayışına geçti." diye konuştu.

GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTECEK REFORMLARA İMZA ATTIK

Gerektiğinde gemileri karadan yürüten bir ecdadın torunları olduklarını aktaran Bağış, "Bugün o denizlerimizi de nasıl korumamız gerektiği konusunda da AB standartlarıyla kendi kültürümüzün standartlarını birleştiriyor ve ortaya farklı bir vizyon koyabiliyoruz. Gerçekten biz son 9 yılda biz gemileri karadan yürütecek reformlara imza attık. Bazı reformların gerçekleşmesi kolay değildi. Fakat millet bizi hiç yalnız bırakmadı. Türkiye bugün dünle kıyaslandığında çok daha çağdaş, saygın, zengin ülke haline geldi. Artık çocuklarımızın tükettiği balığın hijyen standardından, demokrasinin ileri standartlarına kadar, farklı etnik dilleri konuşan insanlarımızın farklı inançlara sahip vatandaşlarımızın sorunlarına kadar, her şeyi tartışabildiğimiz bir ülke haline geldik. Bütün sorunları çözdük demiyorum. Türkiye'nin halledilmesi gereken sorunları var. Ama bunları çözmek için de irademiz var." ifadesini kullandı.

BAĞIŞ'TAN AB'YE UYARI:KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR

Avrupa'da Türkiye'nin potansiyelini görüp elinden geleni ardına koymayan bir takım zihniyetlerle mücadele ettiklerini belirten Bağış, "Onlara da şuradan mesaj göndermek istiyorum. 'Kacan balık büyük olur' Türkiye’nin kıymetini bilin. İki yıl sonra Türkiye'yi kim kaybetti sorusu karşı karşıya kalmayın. Türkiye size rağmen sizin standartlarınızın üzerinde ülke olma konusunda kararlı." şeklinde konuştu.

İçeride ve dışarıda üretilen sanal düşmanları bir kenara bırakılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Bağış, onun yerine Türkiye’nin denizlerine, madenlerine akarsularına en önemlisi de insanlarına önem veren bir devlet anlayışına geçtiklerini kaydetti.

Hükümet olarak eski çarpık zihniyetleri tersine çevirmek için mücadele verdiklerine işaret eden Bağış sözlerini şöyle tamamladı: "Sadece su ürünlerinde 1 milyar Euro’nun üzerinde ihracatımız var. Türkiye su ürünleri üretiminde dünya sıralamasında 32. Avrupa'da ise 5 sıraya yükseldi. Su ürünleri 2011 yılında 653 bin ton olarak gerçekleşti. Bunun 486 bin tonu avcılıktan, 167 bin tonu ise yetiştiricilikten elde edildi. Deniz çiftliklerinde çupra, levrek gibi mamullerde Türkiye ilk iki içerisine geriyor. Avrupa'nın en çok alabalık yetiştiren ülkesi haline geldik. Orkinosta Japonya'nın büyük ölçüde ihtiyacını Türkiye karşılıyor. Bugün AB'ye Gümrük Birliği kapsamında ihracat yapabildiğimiz tek hayvansal ürün de su ürünüdür."

CİHAN

Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,458 µs