En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım kendini savundu

22 Şubat 2012 10:45 tsi
F.Bahçe Başkanı savunmasına, Galatasaray-Sturm Graz maçıyla başladı. 'Şikenin ne olduğunu bu maçın görüntüsüyle anlatıp sonra savunma yapacağım' dedi..

Şikeyi G.Saray yaptı

Bugün adaletin bekçiliğini yapanlar, şikeyi Türkiye'ye getirenlerdir

* Bu dava bir şahıs davası değil, bir F.Bahçe davasıdır! Bunu iyi anlayın

* Güneş, 1-1 biten maçın devre arasında bize "Rahat ol. Şampiyon sizsiniz" dedi

* Bir kuruş zimmetime geçirdiğim kanıtlanırsa, cezam ölümdür!

* Devlet, Arena'ya 600 milyon TL harcadı, ülkeye faydalı diye sustuk

* Şike oyuncular üzerinde olur. Ama iddianamede futbolcular yok!

* Ne kadar yargılarsanız yargılayın F.Bahçe ortadan kaldırılmayacak

* Şayet bunca hizmetim örgüt faaliyetiyse bu örgütü ben kurdum

GALATASARAY ALIŞKANLIK YAPTI!

Konuyu Aziz Yıldırım ezeli rakipleri G.Saray'ın özellikle devre arasında yaptığı transferlere getirdi. İşte Yıldırım'ın ağzından dökülen cümleler: "Transfer şikesi Galatasaray'da alışkanlık haline gelmiş. Şu isimlere bir bakın.. Gökhan Ünal, Ali Turan, Ufuk, Necati ve Yiğit... Transfer şikesi, transfer gerçekleşirse suç olmaz. Kulübün rızası olması şarttır. Galatasaray'ın bu transferleri dikkat çekici" Başkan ayrıca, "Dinlendiğimi bilmediğim halde hiç suç içeren konuşma yok. Hastane çıkışı İlhan Ekşioğlu ile konuşuyorum. 'Nasılsınız' diyor, 'İyiyim' diyorum. İyiyim demek, şike mi demek? Şike oyuncular üzerinde olur. Ama iddianamede futbolcular yer almıyor" yorumunu yaptı.

"GÜNEŞ BURADA OLABİLİRDİ"

Şenol Güneş, 1-1 biten maçın devre arasında bize 'Rahat ol. Şampiyon sizsiniz' dedi. Şike girişiminde bulunmuş muyuz onunla? Bana devre arasında bunu diyen Şenol Güneş, bunu telefonda söylese şu anda burada olması gerekirdi" dedi. Aziz Yıldırım, savcı Mehmet Berk'ten de şikayetçi olacağını söyleyip, "Korcan'ın kız kardeşine araba alındığı söylenmiştir. Korcan'ın kız kardeşi yoktur. Bu sebeple Savcı Berk'ten şikayetçiyim. Olmayan kız kardeşle nüfusu arttırıp, gayri safi milli geliri düşürmektedir" diyerek salonu güldürdü.

"MEMLEKET İÇİN SUSTUK"

Aziz Yıldırım savunmasında Futbol Federasyonu'nu da hedef aldı: "TFF, İBB-Diyarbakır maçını talimata aykırı olarak 1-0 tescil etti. Eğer 3-0 olsa, Diyarbakır küme düşecek, biz de şampiyon olacaktık. Şükrü Saracoğlu'ndaki maçta berabere kaldık. Küme düşse, şampiyon bizdik. Siyasiler devreye girdi; böyle karar çıktı. Ama bunu takip etmedik, Türk futbolunun menfaati için. Denizlispor, kümede kaldığı halde son 16 dakika bütün sezon göstermediği performansı gösterdi. Acaba neden? Denizlispor Başkanı, "Çantaları açıklayacağım" dedi; kümede kalınca sustu" diyerek çok sayıda isme önemli suçlamalar yaptı.

"KIRAN NEDEN DİNLENMEDİ?"

Yıldırım'ın "Tahir Kıran, Trabzonsporluları arayıp 'Fenerbahçe, Eskişehir'e 200 bin gönderdi' dedi ama nedense hiç dinlenmedi. Acaba kime yakındı? Tahir Kıran kime hizmet etmektedir? İddia makamı bunu araştırabilir mi? Bizim para gönderdiğimiz iddia ediliyor ama dinlenmiyor ve tapeler çıkmıyor" sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Tahir Kıran'ı tanık olarak alalım" ifadesini kullandı. Mahkemenin gelecek haftaki celselerinde Tahir Kıran'ın dinlenmesi bekleniyor.

"HANİ EMENİKE PARA SAYIYORDU"

"Sivas maçındaki poşette maç biletleri olduğunu Ertuğrul Özkök yazdı. Gözaltındayken hastane adresine Metris yazıldı. Medya rolünü mükemmel oynadı. Misafir takıma verilen yemek daveti şike olarak sunuldu. Transferinde pürüz olmayan futbolcular gözaltına alındı. Emenike sürece dayanamayıp bir kere oynamadan gitti. Karabük Başkanı, transferin yasal olduğunu açıkladı. Emenike'nin para sayma görüntülerini yayınlamaya davet ediyorum. (Bu esnada salona kurulan barkovizyonda Emenike ilgili gazete kupürleri gösterildi.) Yayınlayın; yayınlamıyorsanız ahlaksızsınız. Sezer ile ilgili Eskişehir Başkanı transferin yasal olduğunu açıkladı. Manisaspor Başkanı'na teşvik primi değil borç verdim. Elleri dardaydı. Bursasporlu iki oyuncuya teşvik primi verdiğimiz de yalan. Şike yapsaydım Bursa'nın bizden puan aldığı maçta yapardım."

Aydınlar'ın yolladığı mesajı açıkladı

'Aydınlar, F.Bahçe'yi küme düşürmeyeceğini söyledi'
Aziz Yıldırım'ın merakla beklenen savunmasında Futbol Federasyonu eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın da adı geçti. Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar'ın avukatı ile bugüne dek bilinmeyen bir görüşmeyi açıkladı

'Aydınlar, F.Bahçe'yi küme düşürmeyeceğini söyledi'

- Mehmet Ali Aydınlar avukatını bana gönderdi ve Fenerbahçe'yi küme düşürmeyeceğini söyledi. Mehmet Ali Aydınlar kamera karşısına geçerek ligin planlandığı gibi başlayacağını söyledi.

Ancak 12 gün sonra bunun ertelendiğini açıkladı. Erteleme gerekçeleri belli değildi. Ortada iddianame yoktu. Dosyada gizlilik kararı vardı. Ama kimse buna uymadı.

Haber 7 

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,884 µs