En Sıcak Konular

İşte Suriye’deki Kandil!

22 Şubat 2012 08:40 tsi
İşte Suriye’deki Kandil! Beşar Esad rejimine kalkan olan PKK, Suriye'de Öcalan tişörtleriyle güç gösterisi yapıyor...

Suriye rejimini destekledikleri yönündeki haberleri sürekli inkâr eden PKK’yı bu fotoğraf yalanladı. Afrin’de çekilen fotoğrafta PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı kişiler, gözlerini ve yüzlerini kapatıp, ellerinde sözde PKK bayrağı, göğüslerinin üzerinde de Öcalan resimlerinin bulunduğu tek tip siyah elbiselerle yürüyüş yaparken görülüyor.

 Bütün dünyanın karşı olduğu ve saltanatının son bulmasına kesin gözüyle bakılan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a gönüllü bekçilik yapan bir örgüt var: PKK. Herkes Esad’ı terk etmeye çalışırken PKK, silahlı güçleriyle rejimi korumaya çalışıyor. Bunun için Kürtlerin yaşadığı şehirlerde terör estiriyor. Kürtlerin Baas rejimi aleyhine gösteri düzenlemesine izin vermiyor. Protesto eylemlerinden ısrar edenlere de saldırıyor. Bugüne kadar birçok siyasi infaza da imza atmış bulunuyor.

 TEK TİP ASKERÎ MANGA
 
Öyle ki PKK Afrin, Kobani, Cenderis Raca gibi yerleşim birimlerinde yol kontrolleri dahi yapıyor. Özellikle Suriye-Türkiye sınırına yakın yerlerde devriye geziyor ve geceleri pusu dahi kuruyor. Gündüzleri ise şehir merkezlerindeki Baas aleyhinde organize edilen protesto yürüyüşlerini engelliyor. Ama bütün bunlara rağmen her seferinde bu yöndeki haberleri inkâr ediyor. Fakat bu defa PKK’nın Esad’a bekçilik yaptığını ispatlayan fotoğraflar ortaya çıktı. Söz konusu fotoğraflarda PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı kişiler, gözlerini ve yüzlerini kapatıp, göğüslerinin üzerinde Öcalan resimlerinin bulunduğu tek tip siyah elbiseler gibi nümayiş tertip ederken gözüküyorlar. PKK bayraklarıyla Öcalan’ın posterlerini taşıyan militanlar, bir zamanlar gösteri ve yürüyüşlerde tek tip giyim ve kuşamlarıyla dikkatleri çeken TİKKO ve DHKP-C gibi sol terör örgütlerini andırıyorlar.

 suriye.20120222065751.jpg

KORKUTMA GÖSTERİLERİ
 
Sadece bu da değil. PKK yerleşim birimlerinin merkezlerinde gerçekleştirdiği bu tip gösterilerle halkta korku ve paniğe yol açmaya çalışırken diğer taraftan da bazı noktalarda yol kontrolleri yapıyor. Suriyelilerden edinilen bilgilere göre genellikle Türkiye sınırına yakın yerlerde oluşturulan yol kontrol noktalarında; Suriye’den Türkiye’ye geçmek isteyen Kürtler, tutuklanıp Esad güçlerine teslim ediliyor. Haziran ve Temmuz 2011’den bu yana silahlı güçlerinin önemli bir kısmını Suriye’ye kaydıran örgüt, bugüne kadar birçok Kürdü öldürürken kimi siyasetçileri de El Muhaberat’a teslim etti. PKK’nın bu tavır ve uygulamaları Suriyeli Kürtlerde büyük tepki topluyor. Ancak silah onların elinde olduğu ve şimdilik Baas rejimi PKK’nın estirdiği terörü desteklediği için Kürtler direkt olarak herhangi bir girişimde bulunamadılar.

 ÖCALAN POSTERLERİ
 
Suriye Kürdistan Demokratik Partisi Genel Sekreteri Abdülhekim Beşşar, PKK’nın Suriye’deki siyasi uzantısı olan PYD’ye mensup insanların sistemle el ele kol kola olduğunu vurguluyor. Beşşar’a göre PYD’ye mensup insanlar Afrin’de silahla dolaşıyor ve halka korku salıyorlar. Beşşar şöyle konuştu: “PYD’nin kontrol noktalarında arama yaptığı inkar edilmeyecek nitelikte. Sabit arama noktaları var ve buralarda silahlı adamlar duruyor. Ayrıca Türkiye-Suriye sınırına yakın bir ilçe olan Raca’da kontrol ve denetim tamamıyla PYD’nin elinde. Orada PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri mevcut. PKK bunu yaparken de “devlet otoritesi yok” bahanesinin arkasına sığınıyor. Bu gerçekçi değil. Peki madem ki devlet yok. Niye herkes değil de sadece PKK ve PYD’liler silahla dolaşıyorlar? Ayrıca niye sadece Öcalan’ın posterleri var ortalıkta. Neden Mesut Barzani, Gazi Muhammet gibi Kürt büyüklerinin afiş ve posterleri yok.”

 ESAD’IN SON BEKÇİLERİ!
 
Değişik tarihlerde gündeme getirdiğimiz PKK’nın Suriye’deki varlığı; yol kesme, tek tip elbiseli militanlarıyla belgelendi. PKK, Kürtler’in Baas aleyhine protesto düzenlemesine izin vermiyor.

 Yol kesip arama yapıyorlar!
 
Suriye Kürtleri Birlik Partisi Siyasi Büro Üyesi Abdulbaki Yusuf da PKK’nın Suriye’de rejim adına yol kontrolleri yaptığını söyledi. Söz konusu kontrol noktaları için PYD’nin Esad yönetiminden izin aldığını belirten Yusuf şunları dile getirdi: “PYD üyeleri Afrin’de silahla dolaşıyorlar. Yol kesip arama yapıyorlar. Bütün Afrin halkı, PYD ve PKK’nın bu tür eylemleri Baas rejiminin onayı ile yaptığını biliyorlar.”
 
Irak’ta yayın yapan Rudaw isimli gazeteye demeç veren PYD’nin ikinci adamı Aldar Halil ise kontrol noktalarının halkın inisiyatifiyle oluşturulduğunu savunuyor. Yol kesip kontrol yapanların kendi partilerinin mensupları olmadığınısavunan Aldar Halil, yapılanları savunmaktan da geri durmuyor. Halil, “Genç insanlar kendilerini, evlerini ve sokaklarını korumak için kontrol noktalarında arama yapıyorlar. Bize bağlı değiller. Ama bize yakın ve bizim dostlarımız olabilirler” dedi.

 Türkiye
 

Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs