En Sıcak Konular

Basın kartı ve basın trafik kartları yenilenecek

21 Şubat 2012 18:47 tsi
5 bin 642 basın mensubuna basın trafik kartı, 239 basın mensubuna hizmet damgalı pasaport veren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) basın kartı ve basın trafik kartını yenilemeye hazırlanıyor.



Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kızılcahamam'da düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısında konuşan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, "Genel Müdürlük olarak, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile sıkı işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Genel Müdürlüğümüz Basın Kartları Yönetmeliği kapsamında basın kartı, basın trafik kartı, gazetecilere hizmet pasaportu verilmesi işlemlerinde Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile koordineli olarak çalışmaktayız." diye konuştu.

13 bin 439 basın mensubuna basın kartı, 5 bin 642 basın mensubuna basın trafik kartı ve 239 basın mensubuna da hizmet damgalı pasaport verildiğini hatırlatan Karakaya, "Basın kartının veriliş sürecinde İl Emniyet Müdürlüklerimizle yazışmalarımızın önemli bölümünü gazetecilerin basın dışında farklı bir iş yapıp yapmadıkları, basın trafik kartları konusunda ise Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen kartlar, Emniyet Genel Müdürlüğümüz kayıt altına alınıp, tasdik edilerek, talep sahibine ulaştırılmak üzere Genel Müdürlüğümüze gönderilmektedir. Diğer taraftan gri pasaport uygulaması kapsamında da, yurt dışına görevli olarak gidecek basın kartı sahiplerine Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Dairesi Başkanlığı işbirliği içerisinde 239 basın mensubuna hizmet damgalı pasaport verilmiştir." dedi.

İl emniyet müdürlerinden, basın kartı taşıyan, basın trafik kartı bulunan medya mensuplarına yardımcı olmalarını isteyen Karakaya, önümüzdeki günlerde yenilenecek basın kartı ve basın trafik kartının örneklerini il emniyet müdürlerine tanıttı. Karakaya'nın konuşmasının sonunda katılımcılara BYEGM çalışmalarını ve Türkiye'yi tanıtıcı yayınları da içeren çeşitli hediyeler verildi.

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs