En Sıcak Konular

Sırrı Sakık, Erbil Türkiye Başkonsolosluğunu ziyaret etti

21 Şubat 2012 18:47 tsi
Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde temaslarda bulunan Barış Demokrasi Partisi (BDP) heyeti adına Sırrı Sakık, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

İran'ın kuzeybatısında 1946 yılında kurulan ve yalnızca bir yıl kadar yaşayabilen Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan BDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyeti Erbil temasları devam ediyor. Heyet bölgede bulunan sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri ile birer görüşme gerçekleşti. BDP ve DTK heyeti ayrıca Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Erbil Fransa Başkonsolosu ile bir görüştü.

Bugün ise Erbil Türkiye Başkonsolosluğunu ziyaret etmesi beklenen BDP ve DTK heyetinin Diyarbakır'da acil işlerinin çıkması üzerine heyet adına BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ziyaret başkonsolosluğu ziyaret etti. Erbil Türkiye Başkonsolosluğuna gelen Sırrı Sakık'ı, Erbil Türkiye Başkonsolosu Aydın Selcen kapıda karşıladı.

Gazetecilerin heyet neden gelmedi sorusuna Sakık, "Heyetin acil olarak Diyarbakır'a gitmesi gerekince, heyet adına ben geldim. Buralar sık gidip geliyoruz. İnşallah bir dahaki sefere hep beraber geliriz." dedi. Daha sonra başkonsolosluk makamında kısa bir bilgi veren Erbil Türkiye Başkonsolosu Aydın Selcen, bölge ile Türkiye arasında gelişen ekonomik ilişkilere değindi.

Sınır bölgesinde iki yeni kapının daha açılacağını ifade eden Selcen, "Bölgede 962 şirket 300 civarında da yerel Türk şirketi var. Buraya aylık 17 bin kamyon girip çıkıyor. Mersin'deki 4 konteynırdan biri bu bölgeye geliyor. Türkiye'nin geçen yıl Almanya'dan sonra en fazla ihracat yaptığı ülke Irak. Yaklaşık 8 milyar 300 milyon toplam hacim oldu. Burada inşaat konumunda da lider durumdayız. Derecik ve Serzer (Üzümlü) ve elim facianın yaşandığı Robroski ve Gülyazıda bir olmak üzere iki yeni kapı daha açılacak. Bunların bakanlar kurulunda kararları çıktı." dedi.

Habur'da yaşanan sıkıntıyı gidermek için yeni bir köprüde inşa edileceğinin altını çizen Selcen, "Habur'da da mevcut iki köprü ortasına bir köprü daha inşa edilerek, 3 gidiş 3 geliş şeklinde olmak üzere 6 şeritli köprü inşa edilecek ve hizmete sunulacak. Habur'da personel sorunu var. Gümrük elemanları iki katına çıksa sorunda çözülür. Gümrükte altı yapı olarak Türkiye tarafı daha iyi ama geçişlerde aksama olabiliyor." ifadelerini kullandı.

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,987 µs