En Sıcak Konular

'Bu mezar daha önce açılmış'

21 Şubat 2012 13:21 tsi
'Bu mezar daha önce açılmış' Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında, yazılan talimat uyarınca, eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in otopsi yapılması amacıyla mezarının açılması işlemine başlandı.

 Şehit Albay Özden'in eşi Tomris Özden ise mezarın daha önce açılmış olduğunu öne sürdü.

Albay Rıdvan Özden'in Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarının açılması için özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta ve beraberindeki heyet şehitliğe geldi.

Mezarın çevresine şerit çekilerek güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından, özel giysili Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekibi ile diğer görevliler, mezarın açılması işlemine başladı. Foto Film Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir ekibin de işlem sırasında görüntü aldığı ve fotoğraf çektiği görüldü. Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden ve avukatı Bülent Demir de, mezarın açılması işlemi sırasında şehitlikte bulunuyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, otopsi yapılması amacıyla Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabrinin açılması yönünde talimat gönderilmişti.

Albay Rıdvan Özden'in, 14 Ağustos 1995 tarihinde Mardin'in Savur ilçesi Ormancık köyü kırsal kesiminde teröristler tarafından açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte şehit olduğu açıklanmıştı.

EŞİ: MEZAR DAHA ÖNCE AÇILMIŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapmasında otopsi yapılması amacıyla mezarı açılacak olan eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in kabri başına gelen eşi Tomris Özden, mezarın daha önce açılmış olduğunu ileri sürdü.

Edirnekapı Şehitliği'ne sabah saatlerinde gelen Tomris Özden, eşi Albay Rıdvan Özden'in mezarına bir çelenk bıraktı. Çelenkin üzerinde bulunan yazıda, “30 yıldır aynı sözler. Kanlar yerde kalmasın! Hain pusu! Alçak saldırı! Döktükleri kanda boğulacaklar! Bize bu acıyı çektirenler misliyle ödeyecek! Saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldı! Teröre asla taviz vermeyeceğiz!” yazılı olduğu görüldü.

"HİSLERİME GÜVENİYORUM"

Özden, burada yaptığı açıklamada, “Ben hislerime güveniyorum. Bu mezarın açıldığını düşünüyorum” dedi. Özden, eşinin mezarını çevreleyen mermer taşların
diğer mezarlardaki gibi yerinde sabit durmadığını göstererek, ayak ucundaki ve yan taraflarındaki mermer plakaları yerinden söktü.

Özden'in avukatı Bülent Demir de ithamda bulunmak istemediklerini belirterek, ancak mezarın daha önceden açıldığını düşündüklerini, yetkililerin bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Bu arada, avukat Bülent Demir basın mensuplarına yazılı bir bülten dağıttı. Bültende, şu ifadelere yer verildi:

“Bu dava, temiz Türkiye ve temiz toplum için açılmış bir davadır. Kan davası değildir. Bu topraklar üzerinde yaşayan hiç bir kimsenin Anadolu'nun ve kahraman Anadolu insanının bin yıllık şanlı mirasını lekelemeye hakkı yoktur. İnsanımız artık bu onurlu mirasına uygun yaşamak istemektedir. Şanlı devletimizin milletini huzur ve barış içinde yaşatma mükellefiyeti vardır. Bu dava, devletin içerisinde bir zamanlar illegal olarak yapılandırılmış ve milletine zulmetmiş karanlık yapıların ortaya çıkarılması ve hesap sorulması için açılmıştır.”

A.A.



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,601 µs