En Sıcak Konular

TFF Başkanlığına 20 aday

20 Şubat 2012 17:35 tsi
Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık yarışı iyice kızıştı. 20 isim adaylığını açıkladı. İşte en sürprizi...

Yıldırım Demirören, TFF Başkan adaylığı başvurusu için yönetici Cengiz Zülfikaroğlu ile birlikte TFF'nin İstinye'deki binasına geldi ve başvuru dilekçesini verdi. Demirören'in başvurusu sonrasında da en sürpriz isim adaylığını açıkladı. Alınan bilgilere göre Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı oldu. Tüzmen'in de aldığı bu karar ile birlikte aday sayısı 20'ye yükseldi.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN DEMİRÖREN AÇIKLAMASI

Demirören, İstinye'deki TFF binasına gelerek resmen başkanlığa aday oldu. Beşiktaş Kulübü Başkanı, TFF binasından çıkışta şu açıklamayı yaptı: "TFF'ye Başkanlık için müracaat eden 19 adaydan biriyim sadece. Hedefimiz Türk futbolunu en iyi şekilde yönetmek. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Güçlü bir yönetim ile TFF yönetimine talip olmak istiyoruz. Her şey için hayırlısı olsun. 27 Şubat'ta seçim var 19 adaydan biriyim. Galatasaray'ımız ve Bursaspor'umuz gibi diğer kulüplerin de başkanı olmak istiyoruz. Beşiktaş kulübü mutlaka arkamda olacaktır. Beşiktaş Kulübü başkanını seçecektir."

Yıldırım Demirören'in TFF Başkanı seçilememesi durumunda Beşiktaş Kulübü Başkanlığına devam edeceği öğrenildi.

DÜREN: BİZ BAŞKANIMIZI DESTEKLİYORUZ

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığına aday olduğunu söyledi. Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Düren, Yıldırım'ın TFF başkanı olması halinde, yönetim kurulu olarak her zaman yanında olacaklarını belirterek, "Bu açıklamadan sonra yürüyecek olan bir süreç var. Başkanımızın adaylığının seçildiği takdirde Beşiktaş Başkanlığından da istifa edeceğinin taahhütünü vermiş olacaktır. İlerleyen günlerde olaganüstü seçimli genel kurul için bir karar alacağız. Ondan sonraki günlerde de kulübümüzün bu konudaki tüzüğüne bağlı olarak yürütülmesi gereken meseleleri var. Bunların hepsini paylaşırız. Türk futbolu adına hayırlı olsun. Biz başkanımızı destekliyoruz. TFF başkanı olursa, yönetim kurulu olarak sonuna kadar başkanımızın yanındayız" dedi. Mete Düren ayrıca, "Takımlarımızın bu olağanüstü durumdan etkilenmemesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Bu arada kulübün basın sözcüsü Düren, "Olağanüstü kongre kararı alındıktan sonra yönetim kurulu görevine devam edecek, Divan Kurulu'nun seçim ile ilgili görevleri var" ifadelerini kullandı. Öte yandan Düren, "Demirören'in TFF Başkanı olması, Beşiktaş'tan kopması anlamına gelmiyor" şeklinde konuştu.

KARADENİZ: TFF BAŞKANI OLAMAZSA GERİ DÖNEBİLİR

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına aday olan Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'in istifa etmesi halinde, tüzüğe göre yönetim kurulunun düşeceğini ve olağanüstü genel kurula kadar da kulübün yönetimini Divan Kurulu'nun yürütmesi gerektiğini söyledi.

Yalçın Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren'in bugün düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü genel kurula kadar yönetim kurulunun görevine devam edeceğini belirttiğinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu: “Tüzüğümüzde böyle bir şey yok. Başkan Yıldırım Demirören'in TFF başkanı seçilmesi ve istifa etmesi durumunda, Beşiktaş Kulübü Tüzüğü'nün 27. maddesi gereğince yönetim kurulu düşer ve kulübün yönetimini olağanüstü genel kurula kadar Divan Kurulu yürütür. Divan Kurulu, mali ve idari konulara el koyar ve seçime kadar da yönetimi devam ettirir. Şu an bir hukuksuzluk yapılıyor. Tüzüğümüzde her şey açıktır.” Yıldırım Demirören'in TFF'de başkan seçilememesi durumunda görevine dönüp dönemeyeceği sorusuna Karadeniz, “Kazanamazsa, isterse dönebilir” yanıtını verdi.

Karadeniz, Yıldırım Demirören'in TFF başkan adaylığını da desteklediğini ifade ederek, “Sporun içinden gelen bir başkandır, dolayısıyla bu işi en iyi yapacaklardan biridir. Başkan adaylığını destekliyorum” dedi.

Futbol takımının, bu hafta Braga ile UEFA Avrupa Ligi maçı oynayacağı, ardından da Galatasaray derbisine çıkacağının hatırlatılıp, yaşanan bu sürecin takımı nasıl etkileyeceği sorusuna ise Karadeniz, “İdari iş başkadır, futbol işi başkadır. Bu durumun takımı çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Müesseseler şahıslara bağlı değildir” cevabını verdi.

SAMSUNSPOR: DESTEKLİYORUZ

Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Gürol Yılmaz, “Sayın Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığı adaylığını Samsunspor Kulübü olarak destekliyoruz” dedi. Yılmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) önümüzdeki hafta yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi aday olacağını öğrendikleri Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldım Demirören'i destekleme kararı aldıklarını söyledi. Türk futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamından bir an önce kurtulmasını istediklerini ifade eden Yılmaz, “Sayın Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığı adaylığını Samsunspor Kulübü olarak destekliyoruz. Demirören'in, bu görevi layıkıyla yerine getireceğine, Türk futbolunu hak, hukuk, adalet içinde yöneteceğine ve futbolumuzun gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR: FAYDA SAĞLAYACAKTIR

Eskişehirspor Kulübü yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimi öncesi Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldım Demirören'i destekleme kararı aldığını bildirdi. Eskişehirspor Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamından bir an evvel çıkması gerektiğinin düşünüldüğü belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Gelecek hafta yapılacak olan TFF Genel Kurulu'nda, futbolun içinden gelen, şu andaki meselelerin çözümünde ve Türk futbolunun geleceğinde katkılar sağlayacağını düşündüğümüz Sayın Yıldırım Demirören'in adaylığını destekliyoruz.”

KAYSERİSPOR: DESTEKLEME KARARI ALDIK

Kayserispor yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylığını bugün açıklaması beklenen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e destek verdi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk futbolunun son günlerde zor günler geçirdiği belirtildi. Açıklamada, “Futbolumuzun çok zor dönemler geçirdiği şu günlerde kulübümüz, mevcut sorunları bilmesi nedeniyle sayın Yıldırım Demirören'i destekleme kararı almıştır” ifadelerine yer verildi.

İBB: DESTEKLİYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylığı yolundaki Yıldırım Demirören'i destekleme kararı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Türk futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamından bir an evvel çıkması gerektiğini düşünmekteyiz. 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan TFF Genel Kurulu'nda, futbolun içinden gelen, şu andaki meselelerin çözümünde ve Türk futbolunun geleceğinde katkılar sağlayacağını düşündüğümüz Sayın Yıldırım Demirören'in adaylığını destekliyoruz'' denildi.

GALATASARAY DEMİRÖREN'E KARŞI ÇIKTI

Galatasaray Kulübü ikinci başkanı Adnan Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olağanüstü genel kurulunda, futbolda şike soruşturması kapsamında ismi geçen kulüplerden birinin yöneticisinin başkanlığa aday olmasını, Türk futbolunun geleceği için sıhhatli görmediklerini söyledi.

Adnan Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, ''Türk futbol tarihinin en riskli ve problemli doneminde devam eden adli süreçte isimi geçen kulüplerden herhangi birisinin, herhangi bir yöneticisinin, TFF başkanlığına aday olmasının Türk futbolunun geleceği için sıhhatli olmadığına inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

ORDUSPOR DA DEMİRÖREN'İ DESTEKLEDİ

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor'un Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, ''Söylemlerimiz zaman zaman uyuşmasa da spor kamuoyu tarafından desteklenen sayın Yıldırım Demirören'i TFF Başkan adaylığı için destekleyeceğiz'' dedi.

Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, Orduspor yönetim kurulu olarak Yıldırım Demirören'i destekleme kararı aldıklarını belirtti.

Türk futbolunun selamete kavuşması için çözüm adına bundan önce olduğu gibi bundan sonra da desteklerinin süreceğini ifade eden Türkmen, şunları kaydetti:

''26 yıl sonra büyük fedakarlıklar ve zorluklar ile Süper Lig'e çıkmanın mutluluğunu yaşarken, Orduspor olarak kendimizi Türk futbolunda yaşanan en büyük kaos ateşininin tam ortasında bulduk. Türk futbolunun bugünü, yarını için bu dik duruşumuz kimi çevreleri rahatsız etse de bir an olsun Türk futbolunun geleceği için taviz vermedik. Bu güne kadar sorunun bir parçası olmak yerine, çözümün bir parçası olmak için mücadele verdik. Kaosun el birliği ile çözülmesi adına, söylemlerimiz zaman zaman uyuşmasa da spor kamuoyunu tarafından desteklenen sayın Yıldırım Demirören'i TFF Başkan adaylığı için destekleyeceğiz. Türk futbolunun selamete kavuşması için çözüm adına bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar çözüm için desteğimiz sürecek. TFF Başkanlığı için adaylığını koyan, diğer adaylarımıza başarılar diliyorum.'' AA

Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,665 µs