En Sıcak Konular

Erbakan, 28 Şubat kararlarını imzalamamış

20 Şubat 2012 16:37 tsi
Erbakan, 28 Şubat kararlarını imzalamamış Önümüzdeki günlerde yayınlanacağı iddia edilen bir belgenin Erbakan'ın 28 Şubat kararlarını imzalamadığını ortaya çıkaracağı belirtildi.

Erbakan, tam 15 yıldır 28 Şubat kararlarını imzalayarak dik durmadığı iddiasıyla eleştirilerin hedefi oldu. Ancak önümüzdeki günlerde yayınlanacağı iddia edilen bir belgenin Erbakan'ın 28 Şubat kararlarını imzalamadığını ortaya çıkaracağı belirtildi. Bu çarpıcı iddia Mehmet Ali Birand'ı konuk eden gazeteci Cüneyt Özdemir'den geldi.

Türkiye siyasetinin en önemli dönüm noktaları ile ilgili tarihi özelliğe sahip çok önemli açıklama gazeteci Cüneyt Özdemir’den geldi: “Necmettin Erbakan, 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu kararlarına imza atmadı.”

Bu “çok özel” bilginin belgesine kendisinin de bir gazeteci arkadaşı vasıtasıyla yakın zamanda ulaştığını söyleyen Özdemir, belgeyi gördüğünü ve belgede Erbakan’ın imzasının olmadığını söyledi. 28 Şubat kararları olarak bilinen ve dindarlara baskı uygulamayı amaçlayan maddelerin o belgeye sonradan eklendiğini söyleyen Özdemir’in açıklamaları, 28 Şubat hakkında belgesel hazırlayan Birand’ı da şaşırttı.

O BELGE NEDEN ÖNEMLİ?

40 yıllık Milli Görüş hareketinin bölünmesinde en kritik öneme sahip olaylardan biri, Erbakan’ın 28 Şubat kararlarına imza attığı yalanıdır. “Dik duramadı, boyun eğdi, 28 Şubat kararlarına imza attı” gibi ağır ithamlarla yürütülen kirli “siyasi linç” kampanyalarına en yakınlarındakilerin dahi yıllarca iştirak ettiği görüldü.

Doğru-Yol Partisinden 50 milletvekili istifa ettirilerek Refah-Yol iktidarı çökertildi. 1998 yılında Refah Partisi kapatılarak, lideri Necmettin Erbakan siyasi yasaklı hale getirildi. Gelişen süreçte parti bölünerek AK Parti kuruldu.

Bugünkü Türkiye’nin istikametinin belirlenmesinde Erbakan’a atılan bu iftiranın önemli bir etkisi oldu. Geriye, belirli bir kesime, bir fikriyata ve Müslüman bir lidere atılan bu çamurun ağır vebali kaldı.

İŞTE O TARİHİ GERÇEKTEN BAHSEDİLEN BÖLÜM:

C.Özdemir: …(Askerler) eski ezberlerden hareket etmiş. 90’larda birazda bu teknoloji devrimiyle hem Türkiye hem dünya bambaşka bir noktaya gelmişti. Onu görüyorum.

M.A.Birand : Çok, bambaşka olmuştu… Bir araya getirip hepsini bir arada izlediğin zaman diyorsunuz ki “Ya yapmasaydınız keşke!.. Hayır. Onu da kontrol edeceğiz, bunu da kontrol edeceğiz…” Her kontrol etme adımında biraz daha batıyorlar. Ve eğer bugünler görüldüyse, bugün asker etkinliğini kaybettiyse o günlerde başlayan ve tabii AK Parti iktidara geldikten sonraki attıkları adımlarla.

ERBAKAN ASKERLE KAVGA İSTEMİYORDU

M.A.Birand : Ve ben sana söyleyeyim: Refah Partisi özellikle Erbakan askerle uyuşum istiyordu, askerle kavga istemiyordu. Ve hep örtmeye çalışıyordu, “Hadi canım, siz çıkarıyorsunuz, medya bütün bunları, bozuyor, benim askerle aram gayet iyi, bana bugün geldiler selam verdiler…” Hep uyuşmak, hep kapatmak… Çünkü iktidar olmak istiyor, iktidarda kalmak istiyor. Okuyamadılar. Hiç…

C.Özdemir : Ama siyasetçiler de okuyamadı

M.A.Birand : Okuyamadı

C.Özdemir: İrade sahibi, direnecek, dik duracak siyasetçi de çıkmadı o dönemde

ARINÇ BİLE İNANMAMIŞ

M.A.Birand : İleriki bölümlerde geliyor, Arınç filan onu anlatıyor. Diyor ki “Orada biz bekledik dik durmasını” diyor. “O Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Erbakan’ın paşalara, ‘Kusura bakmayın. Hürmetim size çok yüksektir ama ben bunu imzalayamam.’ demesini istedik.” diyor.

C.Özdemir: Neyi “imzalayamam”, Mehmet Ali Bey?

M.A.Birand : O 18 maddelik şeyi.. 8 yıllık kesintisiz eğitim, türbandı bilmem neydi daha sıkılacak… (Arınç) “Çünkü bizim felsefemize aykırı olan herşey önündeydi” diyor.

TARİHİ OLAYDA ŞOK GERÇEK: ERBAKAN İMZALAMAMIŞTI

C.Özdemir: Yalnız size çok özel bir şey söyleyeceğim. Belki de ilk kez duyacaksınız. Ben de geçtiğimiz günlerde bir gazeteci meslektaşın göstermesiyle gördüm. Yakında büyük bir haberi patlatacaklar ama onların haberine gölge etmek istemem. Fakat gerçekten Erbakan o Milli Güvenlik Kurulunda 28 Şubat’ta 18 maddenin altına imza atmamış. Tam tersi, 18 madde sonradan eklenmiş.

M.A.Birand : Onu bilmiyorum

C.Özdemir: Çok ilginç bir durum var. Önümüzdeki günlerde…

M.A.Birand : Olursa onu da(belgesele) alırım…

Haber5


Bu haber 1,314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,198 µs