En Sıcak Konular

'Rusya ordusunu güçlendirmeli': Kime karşı?

20 Şubat 2012 15:25 tsi
'Rusya ordusunu güçlendirmeli': Kime karşı? Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki hafta kala en güçlü aday Başbakan Putin Rus ordusunu güçlendirmekten yana olduğunu belli etti ve "zayıf görünüp kimselere açık vermemeliyiz" diye konuştu.

Başbakan Vladimir Putin cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki hafta kala Rus ordusunu güçlendirmekten yana olduğunu belli etti.

Putin, "Zayıf görünüp kimselere açık vermemeliyiz" diye konuştu.

Başbakanın kazanması ihtimalinin yüksek görüldüğü 4 Mart devlet başkanlığı seçimleri öncesinde Putin yanlısı ve karşıtı gösteriler yapılıyor.

Devlet Başkanı Dimitri Medvedev bugün protesto gösterilerini yatıştırmak amacıyla muhalefet liderleriyle bir görüşme yaptı.
Twittera sızdı

Aralık ayında yapılan ve Putin'in lideri olduğu Birleşik Rusya Partisi'nin galip çıktığı genel seçimlerden bu yana ilk kez böyle bir görüşme yapılıyor. Seçimlere yaygın yolsuzluk iddialarının gölgesi düşmüştü.

Kremlin'den resmi bir açıklama yapılmadı ama muhalefetin önde gelen isimlerinden Sergey Udaltsov twitter mesajında, devlet başkanı ile siyasi reform ve adil seçimler konusunda görüşmeler düzenlenmesi taleplerini ele alacaklarını yazdı.

Pazar günü beyaz kurdeleler ve balonlarla bezenmiş yüzlerce araç Kremlin çevresinde konvoylar oluşturmuş, Cumartesi günü de Putin yanlısı bir gösteri yapılmıştı.

Başkanlık yarışının favori adayı Putin bugün Rossiiskaya Gazeta'da yayımlanan makalesinde Rusya'nın önümüzdeki on yıl içinde 400 kıtalararası balistik füze, 600 savaş uçağı, nükleer denizaltılar ve S-400 füzesavar sistemleri için 23 trilyon ruble (772 milyar dolar) harcamayı planladığını bildirdi.

Putin Rusya'nın stratejik caydırma potansiyelinden asla vazgeçmeyeceğini ve önümüzdeki 30 ila 50 yıla bakması gerektiğini söyledi.

Başbakan Putin, Moskova'nın NATO tarafından Avrupa'ya yerleştirilmesi planlanan füze kalkanı sistemine 'etkili ve asimetrik' bir karşılık oluşturacağını kaydetti.

BBC Türkçe



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs