En Sıcak Konular

CHP'de kayyum evrakları sır oldu

20 Şubat 2012 13:39 tsi
CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na kayyum atanmasına neden olan süreçte ilginç gelişmeler yaşandı. Genel Merkez'e gönderilen evraklar teslim edildikten sonra sırra kadem bastı.

CHP eski Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in Genel Merkez tarafından görevden alınması ve Değer'in açtığı dava sonucu parti il yönetimine kayyum ataması ile sonuçlanan yargı süreci ile çok tartışılacak bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.

BUGÜN'ün aldığı bilgiye göre, Diyarbakır 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın Genel Merkez'e yapılan tebligatıyla ilgili bazı belgeler, Yazı İşleri'ne teslim edildikten sonra kayboldu. Genel Merkez kaynakları, bu gelişmenin, davanın kayyum ataması ile sonuçlanmasında etkili olduğunu iddia etti.

TEBLİGAT YAPILDI

Muzaffer Değer'in avukatı Sıraç Anık'ın BUGÜN'e verdiği bilgiye göre ise, süreç şöyle gelişti:

Genel Merkez, Diyarbakır il dışında 6 ilçe yönetimini de görevden aldı. Genel Merkez'in tasarrufu ile görevden alınan 111 il ve ilçe yöneticisi, 7 adet dava açtı. Görevden alınanların "göreve iade, kongre gerçekleştirilmesi ve kayyum ataması" talebiyle açtıkları davanın dilekçeleri 16 Ocak 2012 itibariyle Genel Merkez'in yanı sıra Genel Merkez tarafından Diyarbakır İl'e geçici olarak atanan Muzaffer Sayın yönetimine de iletildi. Genel Merkez, ilçe yönetimlerinin açtığı 6 dava dilekçesi ile ilgili görüş bildirirken, il yönetiminin açtığı davada Genel Merkez yanıtı gerçekleşmedi.

MATKAP: BELGE FARKLILIĞI VAR

CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "kayıp evrak" tartışmasıyla ilgili sorumuzu yanıtladı. Matkap, Genel Merkez giriş defterine yapılan kayıtla, Yazı İşleri'ne ulaşan belge içeriği arasında farklılıklar olduğunu, belgenin Yazı İşleri'nden sonra akibeti ile ilgili araştırmanın Genel Sekreterlik tarafından gerçekleştirildiğini, kendisinin net bilgi sahibi olmadığı belirtti.

YÖNETİCİLER BİLİYORDU

Genel Merkez'e yapılan tebligatın Yazı İşleri'ne kaydının ardından Nihat Matkap ve Bihlun Tamaylıgil'in yanı sıra Seçim ve Hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atila Emek'e ulaştığı, Genel Merkez avukatı Saniye Barut'un da bilgi sahibi olduğu belirtildi. Diyarbakır eski Baro Başkanı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da gelişmeleri başından itibaren takip ettiği ifade edildi.

KILIÇDAROĞLU: SORUMLUYU BULUN

10 Şubat 2012'de kayyum kararının çıkmasının ardından Genel Merkez, karıştı. Parti yönetimi, kayyum kararına itiraz etti ancak 13 Şubat pazartesi günü bu itiraz da reddedildi. Genel Merkez'in atadığı geçici yönetim yok hükmünde sayıldı. Kayyum kararı ve itirazın reddinin ardından tepki gösterdiği öğrenilen Kılıçdaroğlu, yargı sürecinde ihmali bulunan yönetici ya da partililerin bulunması talimatı verdi. Kılıçdaroğlu'nun sert tepkisi nedeniyle bazı genel merkez yöneticileri tebligatın Genel Merkez yerine Mersin'e yapıldığı iddiasını dile getirirken, mahkeme evraklarının Genel Merkez'de kaybolduğu iddiası da ortaya atıldı.

BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,913 µs