En Sıcak Konular

Şike davasında flaş gelişme

20 Şubat 2012 11:25 tsi
Sanık avukatları cebir ve şiddet olmadığı gerekçesiyle görevsizlik talep etti...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı futbolda şike soruşturmasına yönelik devam eden davanın görülmesine Çağlayan Adliyesi'nde devam ediliyor.. Savunma avukatları, mahkemeden görevsizlik talebinde bulundular..

ŞİKE DAVASINDA 5. DURUŞMA

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 23’ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 5’inci duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda başladı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan’nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen’in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.

Mahkemenin duruşma salonunun darlığı yüzünden büyük salonda yapılacak yargılama kapsamında İstanbul Adalet Sarayı’nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Salona, sadece ana bloktan giriş sağlanabiliyor. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

Salon kapasitesinin az olması nedeniyle duruşmaya, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım’ın kardeşi Acar Yıldırım ile bugün savunması alınması beklenen 6 tutuklu sanığın yakınları ile sınırlı sayıda basın mensubu alındı.

Duruşma, sanık avukatlarının görevsizlik ve yetkisizlik taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Fenerbahçeli taraftarlar İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı

Fenerbahçeli taraftarlar, ''Futbolda şike'' davasında tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile kulüp yetkililerine destek vermek amacıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Sabah saatlerinden itibaren adalet sarayının önündeki alanda toplanan taraftarlar, ellerinde pankartlarla verdikleri mesajların yanı sıra yaptıkları tezahüratlarla yaşanan sürece tepkilerini dile getirip, yöneticilere destek vermeye çalıştılar.

Ellerinde, tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve kulüp mali işler müdürü Tamer Yelkovan ile amatör şubeler koordinatörü Cemil Turan'ın fotoğraflarının da bulunduğu pankartlar taşıyan taraftarlar, ''Hukuka saygılıyız, karardan kaygılıyız'', ''Sana kalkan ellere kalkan olacağız'' şeklinde pankartlar açıp, ''Yıkılmayan son kale en büyük Fenerbahçe'' tezahüratları yaptı.

Çevik kuvvet ekipleri taraftarların toplanması nedeniyle, adalet sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sarı-lacivertli taraftarların adalet sarayı önünde bekleyişi sürüyor.

aa


Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs