En Sıcak Konular

'IMF'nin memuru devlet başkanı gibi karşılanıyordu'

19 Şubat 2012 19:00 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir zamanlar Türkiye'de IMF'nin bir memurunun devlet başkanı gibi karşılandığını belirterek, "Büyük hedeflerimiz var. Türkiye, yoluna IMF'siz devam ediyor. Borcumuz 2.5 milyar dolara indi." dedi.



Bakan Eroğlu, Denizli'de DSİ 212. Şube Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Eroğlu, DSİ 212. Şube Müdürlüğünün eski hizmet binasının şehir içinde kaldığını, Denizli Belediyesi tarafından istenmesi üzerine talebe olumlu cevap verdiklerini ifade etti. Konuşmanın ardından DSİ'nin binasına karşılık belediyenin tahsis ettiği binanın açılış kurdelesi Bakan Eroğlu, Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak ve Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından kesilerek açıldı.

Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri açılışın ardından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen Ege Bölgesi Gençlik Konseyi Toplantısı'na katıldı.

'SİYASETİ KÖTÜLEMEK İÇİN TBMM'Yİ EN GÜVENSİZ KURUM OLARAK GÖSTERİYORLAR'

Toplantıda konuşma yapan AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci, eskiden ülkenin gündeminde anketler öne çıkarılarak, milletin seçtiği siyasetçinin kötülenmek istendiğini belirtti. Zeybekci, "Ülkenin en az güvenilen insanını siyasetçi olarak gösteriyorlardı. En az güvenilen kurumunu da TBMM olarak gösterdiler. Orada insanımıza, milletimize, gençlerimize 'siz o kadar güvenilmez bir topluluksunuz ki sizin içinizden çıkan siyasetçiler böyle güvenilmez insanlar' deyip, insanımızın gelecekle ilgili umutlarını siyasetten gelen temsilciler değil atanan insanların belirlemesini istiyorlardı. İnsanımızı göbeği kaşıyanlar, dağdaki çobanlar, onların adına biz karar veririz diyerek siyaseti kötülemeye çalışıyorlardı." şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu ise konuşmasında, büyük hedefleri olmayan insanların, kamu kurumlarının ve devletlerin destan yazamayacağını vurgulayarak, gençlere kendilerine büyük hedefler koyması konusunda öğütlerde bulundu. Eroğlu, şunları söyledi: "Büyük hedeflere inanın; ABD, İngiltere, Fransa ne oluyor? Bunları geçeriz. Yeter ki gayretle çalışalım. Çünkü bir şanlı milletin torunlarıyız. Türkiye'de çok büyük gelişmeler var. Allah'a şükür bütün dünyaya karşı başımız dik. Artık küresel güç büyük bir Türkiye var. Büyüme hızımız Çin'den sonra dünyada ikinci sırada. IMF diye bir kurum vardı, bir memurunu dahi her gelişinde sanki devlet başkanı geliyormuş gibi karşılarlardı. Ona da Başbakanımız rest çekti. Borcunuzu ödeyin deyince 23 milyar dolar olan borcun hepsini ödedik, şu anda 6 tane ülke IMF ile mutabakat imzalamak için sıraya girdi. Ama Türkiye IMF'siz yoluna gidiyor. Borcumuz 2,5 milyar dolara indi. Vadesi gelince ödüyoruz. Sadece borcu ödemek değil, batan bankalarda 50 milyar dolar hortumlanmıştı. Sadece İmar Bankası soygunundan 8 milyar doları devlet millet ödemek zorunda kaldı. Zorunlu tasarruf fonu için 13 katrilyon ödendi. KEY ödemeleri 3 milyar dolar... Allah'a şükür bunların hepsini ödedik. Çünkü biz gençliğe daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz, hedefimiz o."

Türkiye'de güzel gelişmeler olduğunu anlatan Eroğlu, şunları kaydetti: "169 bin yeni derslik açtık. 16 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. TOKİ 522 bin konut inşa etti. Sağlık sisteminde muhteşem hastaneler yaptık. Ben şu ana kadar bin 128 tesis açmışım. Türkiye'de su problemi olan 49 ilin bütün su problemlerini çözdük. KÖYDES hariç 34 milyon vatandaşımızın suyunu biz veriyoruz. Her iki kişiden birisi, bizim son zamanlarda, İstanbul hariç, bu suyu kullanıyor. 11 bin dekar araziyi sulamaya açtık. 206 baraj 24 göleti hizmete soktuk. 4 ampulden birinin elektriğini biz hidroelektrik santrallerinden sağladık. Belçika büyüklüğünde bir yeri bu yıl sonuna kadar ağaçlandırmış olacağız. 102 kent ormanını açtık. 103 bal ormanı kurduk."

(CİHAN)

Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs