En Sıcak Konular

Erdoğan'dan ifade özgürlüğü talimatı

19 Şubat 2012 12:35 tsi
Erdoğan'dan ifade özgürlüğü talimatı Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine, terörle mücadale sırasında ifade özgürlüğünün kısıtlanmaması için özel çalışma başlatıldı.

Başbakanlık, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, terörle mücadelede ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının önüne geçebilmek için çalışma başlattı. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik ve Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hâkimi Işıl Karakaş başkanlığında önceki gün ‘Terörle mücadelede ifade özgürlüğü konulu’ bir çalışma toplantısı yapıldı.

İçişleri, Dışişleri, Adalet bakanlıkları, Genelkurmay, Jandarma, Emniyet başta olmak üzere 17 kurum ve kuruluşun temsilcisinin katıldığı toplantı 2.5 saat sürdü.

Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu terörle mücadele ederken ifade özgürlüğünün kısıtlanmaması konusu için ilk olarak Türkiye’nin AİHM’deki hâkimi Işıl Karakaş Ankara’ya davet edildi. Toplantının ana konuşmacısı olan Karakaş, ifade özgürlüğü ile ilgili açılan davalara AİHM’nin yaklaşımını yorumladı.

AİHM’nin davalarda terörle mücadele sürerken ifade özgürlüğünün ihlal edilmemesi konusunda net tavrının olduğunu dile getiren Karakaş, Türkiye’nin de bu konuda dengeyi çok iyi kurması gerektiğini söyledi. AİHM’de Türkiye aleyhine açılmış 16 bin dava bulunduğunu, bunların 200’ünün ifade özgürlüğü davası olduğunu anlatan Karakaş, sayıları diğer davalara göre az olsa bile AİHM’nin ifade özgürlüğü davalarına çok önem verdiğini belirtti.

Diğer kurum ve kuruluş temsilcilerinin de görüşlerini belirttiği toplantının sonunda Müsteşar Özçelik, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde terörle mücadele sürdürülürken, ifade özgürlüğünün korunması için her türlü önlemin alınacağını ve dengenin sağlanması için son derece kararlı olduklarını söyledi.

hurriyet

Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,606 µs