En Sıcak Konular

Albay Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili şok deliller

19 Şubat 2012 11:40 tsi
Albay Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili şok deliller
Albay Kazım Çillioğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada yeni delillere ulaşıldı.

Çillioğlu'nun intihar ettiği ileri sürülen tabancanın seri numarasının olay yeri tespit tutanağına yazılmadığı ortaya çıktı.

Albay Çillioğlu'nun mezarı savcıların talimatıyla geçtiğimiz ay açılmıştı. İlk otopside, iddiaların aksine kafatasında değil, kürek kemiğinde kurşun deliği olduğu anlaşılmıştı.Resmî kayıtlara 'intihar etti' diye geçen Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun, cinayete kurban gittiği yönündeki şüpheleri güçlendiren yeni bilgiler ortaya çıktı. Çillioğlu'nun 3 Şubat 1994'te ölü bulunduğu lojmanında tutulan 'olay yeri tespit tutanağı'na, intihar ettiği öne sürülen silahın seri numarasının yazılmadığı tespit edildi. Tutanağa, "Dairenin kapısının açık olduğu saptandı, dış kapı giriş kısmının zorlandığı gözlendi... Masa üzerinde 'Bu, Türklüğün var olma mücadelesidir.' notu düşülmüş." gibi detaylar ayrıntılarıyla kaydedilmiş. Ancak, cesedin solunda olduğu belirtilen kurulu vaziyetteki 14'lü Belçika Brovnik marka tabancanın bilgileri görmezden gelinmiş. Oysaki, Çillioğlu'nun özel çantasından çıkan iki tabanca ile ilgili tüm detaylar usule uygun zapt altına alınmış. "Çantadaki poşet açıldı, 6707703 seri Nolu MKE yapımı, 2389 seri Nolu üzerinde 'TC ordusu subaylarına mahsus' yazılı içi boş tabancalara rastlandı. Poşet içinde 7.65 mm çapında 8 adet mermi gözlendi." deniliyor. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ekibinden olan Albay Çillioğlu'nun geçtiğimiz ay mezarı açılmıştı. Başına kurşun sıkarak intihar ettiği söylenen Çillioğlu'nun, kafatasında değil, kürek kemiğinde delik tespit edilmişti.

Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümünün hemen ardından yazılan olay yeri tespit tutanağı ile teslim tesellüm belgelerinde de cinayet şüphesini artıran bulgulara rastlandı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Taştan, Kurmay Binbaşı Mehmet Çörten, Jandarma Üsteğmen Tuğrul Demir ile birlikte iki adliye personelinin gözetiminde hazırlanan raporda, Çillioğlu'nun Jandarma Bölge Komutanlığı içinde bulunan A Blok 3. katındaki 6 numaralı dairesinin 'kapının açık olduğu saptandı, dış kapı giriş kısmının zorlandığı, çerçeve kısmın zorlanmadan mütevellit yaralandığı gözlendi' ibaresi yer aldı. Ardından salona geçen heyetin, masa üzerinde bir çanta ile "Bu Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce ve mutlaka geniş kapsamlı düşünmeliyiz." yazısının intihar notu olarak değerlendirildiği notu düşüldü. Tüm detayların ayrıntılarıyla yazıldığı raporda, intihar olduğu öne sürülen olayda kullanılan silahın seri numarasının yazılmaması ise dikkat çekti.

Ayrıca Çillioğlu'nun görevi sırasında yaşadıklarını kaydettiği küçük not defterinin de askerî bilgiler olduğu gerekçesiyle ailesine verilmediği teslim tesellüm belgesine yansıdı. 18 yıl önce 3 Şubat'ta hayatını kaybeden merhum albayın olay yerindeki eşyaları 18 kalemde cumhuriyet savcısının gözetiminde Jandarma Yüzbaşı Ertuğrul Keçeci ile Jandarma Kıdemli Üsteğmen Tuğrul Demir'e teslim edildiği belirlendi. Belgede "Eşyalardan palaskaya takılı tabanca kılıfı, palaska şarjör kılıfı ve üzerindeki anahtarlar, 9 milimetre çapında mermilerle dolu olan 2 adet şarjör, ayrıca 12 adet 9 milimetre çapında mermi, askerî gizlilik özelliği taşıyan telsiz kod numaralarını içeren ve naaştan tecrit edilen elbiselerden çıkarılan küçük not defterinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olması nedeniyle ailesine teslim edilmeyeceğine hükmedildi." denildi. Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili olayın yaşandığı tarihte Tunceli valisi olan Atıl Uzelgün ile dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş ile birlikte 500'ü aşkın kişinin ifadelerine başvuruldu. Doğan Güreş'in ifadesinde Albay Çillioğlu'nu 'hatırlayamadığını ve tanımadığını' ifade ettiği öğrenildi.

Çillioğlu, Eşref Bitlis'in ekibindeydi

1991-1994 arası Jandarma Genel Komutanlığı açısından karanlık yıllar olarak tarihe geçti. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ve ekibinden birçok isim şüpheli şekilde öldü ya da öldürüldü. Ankara'da 17 Ocak 1993'te uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Orgeneral Eşref Bitlis'in ardından, ekibindeki Kazım Çillioğlu, Rıdvan Özden, Bahtiyar Aydın, Temel Cingöz aynı yıllarda faili meçhul cinayetlerde öldü. Eşref Bitlis'in emrinde çalışan Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Bahtiyar Aydın da terörün şiddetle bitirilemeyeceğini, bölge halkının kazanılması gerektiğini dile getiren subaylardandı. O da 22 Ekim 1993'te Diyarbakır Lice'de bir suikasta kurban gitti. 3 Şubat 1994'te evinde ölü bulunan Albay Kazım Çillioğlu'nun ardından Albay Rıdvan Özden de iki koruması ile birlikte 12 Ağustos 1995'te öldürüldü.

zaman



Bu haber 1,032 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,238 µs