En Sıcak Konular

Türkiye'den Yunanistan'a büyük jest

19 Şubat 2012 10:43 tsi
Türkiye'den Yunanistan'a büyük jest İran ve Azerbaycan'daki gaz akışının azalması nedeniyle Komşu'nun kesilen gazının vanası yeniden açıldı. Enerji Bakanı Yıldız, "Meslektaşım aradı, zor durumda olduklarını söyledi, dayanamadım" dedi.

Türkiye, hem kriz hem de aşırı soğuklarla uğraşan Yunanistan Enerji Bakanı'nın ricası üzerine Komşu'nun gaz vanalarını açtı. Geçen hafta Batı hattı ile Azerbaycan ve İran doğalgaz boru hatlarından kaynaklanan sıkıntılardan dolayı Yunanistan'a verilen doğalgazda basınç düşüklüğü olduğunu söyleyen Enerji Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz akışının cuma günü itibarıyla artırıldığını bildirdi. Bakan Yıldız, "Önceki gün Yunan meslektaşım (George Papaconstantinou) beni aradı. Zor durumda ve sıkıntıda olduklarını söyledi. Şahsen ben dayanamadım. Dolayısıyla Yunanlı meslektaşımızın ricasını kırmadık. Gaz akışını başlattık" dedi. Bakan Yıldız, Yunanistan'ın da içinde bulunduğu Avrupa kıtasında ağır kış şartları nedeniyle 600'e yakın kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Yıldız, "Gazı verememiştik. Önceki gün Yunan meslektaşım beni aradı. Her bakan kendi sorumluluğu çerçevesinde vatandaşlarına bu sıkıntıyı yaşatmak istemiyor" dedi.

RİCASINI KIRAMADIK

Ukrayna'ya yaptığı gezide oradaki meslektaşından ricada bulunduğunu söyleyen Enerji Bakanı Yıldız, şöyle konuştu: "Onlar depolarındaki gazlardan bize biraz verecekler. Biz de bir şeyler yapacağız, dolayısıyla Yunanlı meslektaşımızın ricasını kırmadık. Gaz akışını başlattık." Enerji Bakanı Yıldız, Türkiye'de yoğun kş şartlarına rağmen doğalgazda bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

'Bunlar aslında rahmet'

Bakan Yıldız, "Olumsuz hava şartları yaşanıyor ama bu aslında rahmet. Kar yağışı nedeniyle hidroelektrik santrallerimize inşallah su dolmuş olacak. Yeraltı su seviyeleri yükseliyor. Bunlar önemli şeyler. Her nimetin bir külfeti var. Külfetine katlanacağız ama nimetine de inşallah ulaşacağız" diye konuştu.

'Enerji alanında bir sıkıntı öngörmüyoruz'

Bakan Yıldız, "Bizler vatandaşımızın her türlü sıkıntısını karşılayabilecek durumdayız. Bu manada bir kesinti öngörmüyoruz. Gerçekten çok olumsuz hava koşulları var. Avrupa'da soğuktan ölenlerin sayısı artıyor. Türkiye'de de kar yağışından dolayı bazı sıkıntılar yaşanıyor. Ama enerji konusunda bir sıkıntı öngörmüyoruz" diye konuştu.

Krizde borcunu ödedi

Ekonomik krizdeki Yunanistan geçen yıl Türkiye'ye olan 300 milyon dolarlık doğalgaz borcunu ödemeyi taahhüt etmişti. Borç takside bağlanmıştı. Komşu, 172 milyon dolarlık ilk taksit i Kasım 2011'de ödemişti.

Sabah



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,702 µs