En Sıcak Konular

Sır ölümleri çözecek kritik karar

19 Şubat 2012 09:04 tsi
Sır ölümleri çözecek kritik karar Ankara Başsavcılığı, şüpheli şekilde hayatını kaybeden ASELSAN mühendisi Başbilen'in ölümünü aydınlatacak kritik bir karara imza attı.

Başbilen'in 'flash disk'ini kaybeden olay yeri ekibinin tamamı hakkında soruşturma kararı alındı.

Ankara Başsavcılığı, ASELSAN intiharlarına ilişkin soruşturmada çarpıcı bir adım attı. ASELSAN'da gizlilik derecesi yüksek projeler üzerinde çalışırken şüpheli şekilde aracında ölü bulunan mühendis Hüseyin Başbilen'in olay yeri incelemesini yapan Astsubay Şükrü Karakuş ve  Binbaşı Erkan Şakir'in, Başbilen'e ait 'flash disk'e ilişkin ifadelerinin çelişmesi üzerine Başsavcılık, olay yeri incelemesine katılan ekibin 'tanık' ve 'şüpheli' sıfatıyla tamamının dinlenmesine kara verdi.

İFADELERİ ÇELİŞTİ

Soruşturma kapsamında ifade veren astsubay Karakuş, araçta bulduğu 'Elvada' diye başlayan Başbilen'in imzalı mektubunda yer alan, "Mektubun bir kopyası bilgisayarımda ve flash diskimdedir" notu için, "Flash diski komutanım Erkan Şakir'e teslim ettim" demişti. Şakir ise, "Flash disk bana iletildi. Ancak ben de kendisine savcılığa teslim edilmesi talimatını verdim" iddiasında bulunmuştu.

FLASH DİSKİ NE YAPTINIZ?

Bunun üzerine soruşturmada kritik bir adım atan Başsavcılık, olay yeri inceleme ekibinin tamamını mercek altına alma kararı aldı. Olay yeri ekibindeki askerleri soruşturacak olan Başsavcılık, bir başka subayı da 'tanık' sıfatıyla ifadeye çağırdı. Rütbeli askerlerden sonra olay yerindeki o dönem askerlik yapan erlerin de dinleneceği belirtildi. Soruşturma savcısı Murat Demir'in, "Var dediğiniz flash diski ne yaptınız" sorusunu yönelteceği öğrenilirken, Başbilen'e ait dokümanları kaybeden sorumlular hakkında görevi kötüye kullanma ve ihlal davasının açılması bekleniyor.

'İNTİHAR DEĞİL CİNAYET' DEDİLER

Milli Tank Projesi üzerinde çalışan ASELSAN mühendislerinden Hüseyin Başbilen, 7 Ağustos 2006'da Ankara'daki Pursaklar-Ayancı Yolu'nda aracının içinde bilekleri ve boğazı kesilmiş halde bulunmuştu. Ankara Savcısı Hasan Aykaç, İstanbul Adli Tıp Kurulu'nun 'olay intihardır' raporu doğrultusunda, 28 Kasım 2006'da takipsizlik kararı vermişti. Ancak ailenin itirazı üzerine eksik soruşturma yaplıdığı gerekçesiyle yeniden açılan dosyada bir çok yeni gelişme yaşanmıştı. Şüpheli ölümüne ilişkin yapılan incelemelerde Başbilen'in cinayete kurban gittiği rapor edilmişti. Ayrıca Başbilen'in mektubundaki, "Mektubun bir kopyası bilgisayarımda ve flash diskimdedir" notu üzerine Savcı Veli Dalgalı ASALSAN'da arama yapmış, ancak Başbilen'in bilgisayarında mektup bulunmamıştı. Soruşturma kapsamında Başbilen'in, psikolojik etkileri olan herhangi bir ilaç kullanmadığı da tespit edilmişti.

bugün


Bu haber 922 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,616 µs