En Sıcak Konular

'Derin Türkiye, ülke sevdalılarıysa, buradayız!'

23 Haziran 2007 23:18 tsi
'Derin Türkiye, ülke sevdalılarıysa, buradayız!' MHP lideri Bahçeli, Bursa mitinginde hükümete yüklendi. Ülkeyi Temmuz'da seçime götürmekle suçlayan Bahçeli, hükümetin iki yıldır meşruiyetini yitirdiğini savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye, 1677 gün AKP zihniyetiyle ziyan olmuştur, israf edilmiştir'' dedi. Bursa'nın Fomara Alanı'nda partisince düzenlenen mitingde konuşan Devlet Bahçeli, seçimler için bu yılın kasım ayını işaret eden hükümetin, ''yaşadığı rejim bunalımıyla temmuz sıcağında Türkiye'yi seçime götürmeye mecbur kaldığını'' ifade ederken, MHP olarak, ''meşruiyetini çoktan tüketmiş olan'' hükümetle devam edilemeyeceğini 2 yıldır söylediklerini bildirdi.

Bahçeli, şöyle konuştu: ''Türkiye'mizin de demokrasimizin de önünün seçimle açılacağını tekrarlıyorduk. Sonunda cumhurbaşkanını seçemeyen bir meclis gerçeğiyle yüzyüze gelindi ve erken seçime mecbur kalındı. Herşeye rağmen, gerekçesi ne olursa olsun 4.5 yıldır çektiğimiz çileler nihayet son buluyor.

Demokrasi sınavı tam 29 gün sonra karşımızda olacak. Biliyorum, farkındayım, takatiniz ve sabrınız kalmadı bu iktidar döneminde.'' Bahçeli, ulusun can güvenliğinin kalmadığını, polisin ve jandarmanın elinin kolunun bağlı olduğunu, terörün yeniden azdığını kaydederek, hergün bir şehidin acısının yürekleri dağladığını anlattı.

Türkiye'nin, 22 Temmuz'da tarihsel bir tercih yapacağını vurgulayan Bahçeli, vatandaşlardan, ''milletin huzuru, emniyeti için, barış ve Türkiye için'' MHP'yi tercih etmelerini istedi. Bahçeli, şöyle devam etti: ''Sizler, AKP'ye seneler sonra hem de tek başına iktidar imkanı verdiniz. Bugün AKP hükümetinin yönetiminde tam 1677 gün geçmiştir.

Bu süre tek başına bir iktidar için çok uzun bir süre. Peki buradan soruyorum, 1677 gün sonra bugün daha mı zenginsiniz, ekonomik seviyenizde yükselme mi var, daha mı mutlusunuz? Elbette hayır. O halde bu geçen uzun süre Türkiye için kayıp yılların karşılığıdır. Türkiye, 1677 gün AKP zihniyetiyle ziyan olmuştur, israf edilmiştir. Tek başına iktidar büyük bir güç demektir, AKP bu güçten yararlanamamıştır. Tek başına AKP zihniyeti, elindeki çok büyük milletvekili sayısının kıymetini bilememiştir. Ülkemizin ihtiyacı olan bu süreçteki tek başına iktidar gücünü kullanamamıştır.''

''MAĞDURİYET EDEBİYATINA SIĞINIYORSUN''

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Karşımda önümü kesmeye çalışan derin devlet var'' dediğini savunarak, şunları kaydetti: ''Yine mağduriyet edebiyatına sığınıyorsun. Milletimizin vicdanlarını istismara çalışıyorsun. Madem ki derin bir devlet olduğunu söylüyorsun, o halde durma üstüne git. Söylenme, çözüm üret. Devletin kurumları emrinde, istihbarat kuruluşları, güvenlik güçleri emrinde. (Hepsi bana bağlı) diyordun ya ne yapmak istiyorsan şimdi yap. Kimse bu derin devlet, ortaya çıkar gücünü göster.

Mağdur rolü oynama, mağduriyetten medet umma. Milletimizin vicdanını istismar etme. Sahte tehditler üretme, sanal senaryolar yaratma. Bir de derin Türkiye'den bahsediyorsun. Bizim bildiğimiz bir Türkiye var, bir de büyük Türk milleti var. Derininden de diğerinden de haberimiz yok. Bizleri aydınlat. Derin olan devletle derin olan Türkiye'yi biraz açıkla.

Milletimizi 36 etnik parçaya bölme çabanı biliyorduk. Şimdi anlıyoruz ki, devleti de parçalara ayırma çabasındasın. Bölücülüğü ve yıkıcılığı her alana taşımaya meyillisin. Anlaşılan yeterince nifak saçtın. Bölücüye ümit verdin. Yeni bir çatışma alanı yaratma, neyi kastediyorsan onu açıkla. Derin Türkiye neresi? Derin Türkiye kim? Hücrelerin mi var, halkın içine mi sızdın, gizli örgüt mü kurdun? Fedailerini mi kastediyorsun, kirli ilişkilerinden mi sözediyorsun? Derin Türkiye'den, Türkiye sevdalılarını kastediyorsan, başka yerde arama, biz buradayız.''
haber7



Bu haber 255 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,896 µs